Πολιτική

ΓΚΡΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ! Τα άκουσαν Τσακαλώτος – Αχτσιόγλου για τη διαπραγμάτευση

Δυο ώρες ενημέρωναν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Εφη Αχτσιόγλου.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στον δεύτερο όροφο της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί βουλευτές ζήτησαν από τους δυο υπουργούς να ενταθούν οι προσπάθειες για την προστασία των πιο αδύναμων πολιτών που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση. Επίσης, φέρεται να ζήτησαν συνεχή ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και των ανωτάτων καθοδηγητικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Εφη Αχτσιόγλου είπαν στους βουλευτές ότι οι δανειστές είναι αμετακίνητοι στα εργασιακά, απαιτώντας να τεθούν άμεσα σε ισχύ οι ομαδικές απολύσεις και το λοκ άουτ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είπαν επίσης ότι οι δανειστές απαιτούν την μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 6.000 ευρώ, ενώ παραδέχθηκαν ότι έχει χαθεί η πιθανότητα συμφωνίας στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου και ότι τώρα επιδιώκεται μια συμφωνία – πακέτο στο επόμενο Eurogroup , στις 7 Απριλίου.

Τεράστια απόσταση υπάρχει και στα αντίμετρα, όπου οι Θεσμοί θέλουν να εφαρμοστούν ως ανστισταθμιστικά στα μέτρα, προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας όπως δωρεάν σχολικά γεύματα ή η ανέγερση και στήριξη νοσοκομείων από τα Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top