top

HANDELSBLATT: Η Ευρώπη στον… ρυθμό κρίσιμων εκλογών – Ποιοι προηγούνται

Σε ένα ιδιαίτερα αναλυτικό αφιέρωμα η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt παρουσιάζει τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις σε Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία καταγράφοντας τις κυρίαρχες τάσεις

H αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη ξεκίνησε.

Ποιοι προηγούνται;

Σε ένα ιδιαίτερα αναλυτικό αφιέρωμα η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt παρουσιάζει τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις σε Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία καταγράφοντας τις κυρίαρχες τάσεις και παρουσιάζοντας τις θέσεις και τις δυναμικές ντων κομμάτων.

Προηγείται ο Wilders του εθνικιστικού κόμματος της Ολλανδίας

Με την στρατηγική του εθνικισμού και με επιχείρημα ότι το ισλάμ φέρει τεράστια ευθύνη για τα προβλήματα της Ευρώπης ο Wilders προηγείται στις δημοσκοπήσεις και δίνει μάχη με τον σημερινό πρωθυπουργό της Ολλανδίας Rutte.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν τα πολιτικά συνθήματα του Wilders ελκυστικά, και η τρομοκρατία έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Υπήρξαν δύο επιθέσεις που συγκλόνισαν την Ολλανδία και άνοιξαν το δρόμο για την πολιτική επιτυχία του Wilders.

Η εκλογική αναμέτρηση στην Ολλανδία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου του 2017.

Προηγείται στην Γαλλία στον πρώτο γύρο η Marine Le Pen

Στην Γαλλία και στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών προηγείται η Le Pen του Εθνικού Μετώπου του εθνικιστικού κινήματος της Γαλλίας.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στον δεύτερο γύρο θα εκλεγεί ο Em. Macron αλλά είναι προφανές ότι η Le Pen ισχυροποιείται στην Γαλλία.

Η Le Pen έχει προααναγγείλει ότι η Γαλλία θα επιστρέψει στο φράγκο. Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να κινηθεί πίσω στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο πρώην Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εστιάζεται στον τουρισμό αναλαμβάνοντας μια νέα δουλειά για την μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία της Ευρώπης.

Η Marine Le Pen χρησιμοποιεί μια αντι-γερμανική ρητορική, η οποία θα μπορούσε να διασπάσει τον γαλλο-γερμανικό άξονα. Ορισμένοι πολιτικοί της Γαλλίας προειδοποιούν ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι υπό απειλή, εάν εκλεγεί η Le Pen.

O ανεξάρτητος Macron και ο δεξιός Φρανσουά Φιγιόν έχουν προειδοποιήσει ότι η απειλή από τα εθνικιστικά κόμματα είναι πραγματική

Ο Macron έχει επισημάνει ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό προϋπολογισμό για την κοινή νομισματική ζώνη, με στόχο τα ευρωομόλογα.

Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2017 κρίσιμες εκλογές στην Γερμανία

Οι δημοσκοπικές διαφορές μεταξύ της Merkel CDU χριστιανοδημοκράτες και του Schultz SPD σοσιαλοδημοκράτες είναι οριακές αλλά ακόμη παραμένει φαβορί η Merkel

H Merkel ανησυχεί τόσο για την άνοδο του SPD καώς και την ισχυροποίηση του AfD του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία που είναι το εθνικιστικό κόμμα.

Η γερμανική κυβέρνηση είχε αναθέσει μια μελέτη σχετικά με τους λόγους αύξησης των ακροδεξιών στην πρώην κομμουνιστική ανατολική Γερμανία.

Η Καγκελάριος A. Merkel θα πρέπει να ξεκινήσει μια πιο σκληρή προεκλογική εκστρατεία από την συνηθισμένη της στρατηγική για να νικήσει τον σοσιαλδημοκράτη αμφισβητία Martin Schulz.

Ορισμένοι προειδοποιούν ότι το περίφημο μη δεσμευτική στυλ της πολιτικής της Merkel δεν θα λειτουργήσει αυτή τη φορά. Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος της Γερμανίας, Martin Schulz, μετατοπίζεται προς τα αριστερά.

Αλλά τα σχέδια για την ενίσχυση των συντάξεων, τον περιορισμό προσωρινών συμβάσεων εργασίας και η αύξηση στα επιδόματα ανεργίας έχουν θορυβήσει τις γερμανικές εταιρίες.

Ο Manfred Güllner, ο επικεφαλής της Forsa, δήλωσε ότι οι περισσότεροι Γερμανοί στηρίζουν την κοινωνική πρόνοια και τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Προειδοποίησε επίσης ότι η υποστήριξη στο SPD θα οδηγήσει σε διάψευση των προσδοκιών όταν οι ψηφοφόροι συνειδητοποιούν ότι ο Martin Schulz είναι μέρος του κατεστημένου των Βρυξελλών.

Μάχη του Κινήματος 5 Αστέρων με τον Renzi για την πρωτιά στην Ιταλία

Οι δημοσκοπήσεις στην Ιταλία δείχνουν ότι θα δοθεί μάχη μεταξύ του Κινήματος 5 Αστέρων – 5 star movement και του δημοκρατικού κόμματος του M. Renzi του πρώην πρωθυπουργού. Η Ιταλία ομφαλοσκοπεί και πάλι. Θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνη για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Το βασικό πρόβλημα της Ιταλίας είναι το ασταθές τραπεζικό της σύστημα εάν και εσχάτως τόσο η Monte Dei Paschi όσο και η Unicredito προβαίνουν σε ανακεφαλαιοποιήσεις και ενισχύουν την ρευστότητα τους.

Το Κίνημα των 5 Αστέρων έχει θέσει ζήτημα δημοψηφίσματος για παραμονή ή μη της Ιταλίας στην ευρωζώνη ενώ ο Renzi έχασε στο δημοψήφισμα για τις συνατγματική αναθεώρηση και τώρα προσπαθεί να επιστρέψει στο προσκήνιο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top