Ελλάδα

Η ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΥ ΤΑ «ΕΧΩΣΕ» ΣΤΟΥΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ: Η αγέρωχη ομιλία της Ελληνίδας μετανάστριας

Η αγέρωχη ομιλία της Στέλλας, μιας Ελληνίδας που κατοικεί στο Λονδίνο έγινε viral στο διαδίκτυο.

Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στη βρετανική πόλη, η Στέλλα από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης μίλησε ανοικτά και με τόλμη ως μετανάστρια που τώρα λόγω brexit καλείται να εγκαταλείψει την δεύτερη πατρίδα της, στην οποία ρίζωσε από το 2012, διωγμένη από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Η ομιλία της Στέλλας

«Τις προάλλες μου έβαλαν τις φωνές στον δρόμο, μου επιτέθηκαν και μου είπαν: ‘γύρνα στην πατρίδα σου’. Και τους απάντησα: ‘Μα είμαι στην πατρίδα μου! Αυτή είναι η πατρίδα μου!’ Είμαι η μετανάστρια που είμαι η νοσοκόμα σας, η γιατρός σας, η κοινωνική λειτουργός σας και η δασκάλα σας. Η Βρετανία ψήφισε για να βγει από την ΕΕ αλλά δεν ψήφισε για να αφήσει πίσω όσους έκαναν εδώ οικογένειες, πληρώνουν τους φόρους τους, που επέλεξαν να αφομοιωθούν και να γίνουν ένα με την κοινωνία και να την κάνουν καλύτερη. Πατρίδα μου είναι η Βρετανία. Ζητώ, λοιπόν, από όλους σας εδώ απόψε να μου πείτε: Θα με βοηθήσετε να υπερασπιστώ το σπίτι μου;»

Σε επικοινωνία που είχε με το STAR η 22χρονη Στέλλα εξήγησε πως στο Λονδίνο δεν νοιώθει ξένη αλλά «μέλος την κοινωνίας τους».

Τους τελευταίους μήνες, όμως, όπως λέει η ίδια, το θετικό κλίμα έχει αλλάξει λίγο «γιατί με το Brexit campaign, πολλοί άρχισαν να πιστεύουν ότι οι μετανάστες επιβαρύνουν την οικονομία, τα νοσοκομεία και τα σχολεία της χώρας».

«Τα πράγματα στο Λονδίνο είναι πιο εύκολα από την Ελλάδα, από άποψη παροχής εργασίας και ευκαιριών. Και εδώ, φυσικά, έχουν προβλήματα, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις καριέρα. Επίσης, όπως είπα προηγουμένως, η Αγγλία είναι χώρα συνηθισμένη στη μετανάστευση και αρκετά γενναιόδωρη, συνήθως, με τους μετανάστες».

Αυτό που κάνει αίσθηση είναι η φράση της ότι η Βρετανία είναι η πατρίδα της, φράση στην οποία σίγουρα κάποιοι θα αντιδράσουν. «Αυτό το είπα για να δείξω στον κόσμο ότι εκτιμώ όλα όσα μου έχει δώσει μια άλλη χώρα». Η Ελλάδα δεν φεύγει ποτέ από την καρδιά της Στέλλας. «Φυσικά και δεν την αφήνω πίσω! Μεγάλωσα στην Ελλάδα και όλη μου η οικογένεια είναι εκεί. Γυρνάω συνέχεια και κρατάω επαφή. Έχω μια πατρίδα αλλά δυο «σπίτια». Από μια χώρα μόνο είμαι, σε μια γεννήθηκα αλλά τώρα ζω άλλου και θέλω να αναγνωριστεί ότι το να με διώξουν από την Αγγλία θα είναι σαν να με διώχνουν από το σπίτι μου!».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top