Πολιτική

ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΠΑΣ: Η αξιολόγηση θα κλείσει και θα κλείσει με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα

«Η αξιολόγηση θα κλείσει και θα κλείσει με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», διαβεβαίωσε από την Ολομέλεια ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, εκφράζοντας, μάλιστα, τη βεβαιότητα ότι οι ακραίες φωνές, οι οποίες -λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και μόνο καθυστερούν αυτή τη στιγμή την διαπραγμάτευση, πολλές φορές προφασιζόμενοι πράματα ανήκουστα- δεν θα επικρατήσουν.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παππάς επιτέθηκε, τόσο τη ΝΔ όσο, και τη Δημοκρατική Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ), ότι με τις κατηγορίες που εκτοξεύουν εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και τη στάση που τηρούν στη φάση αυτή της διαπραγμάτευσης, διαστρέφουν πλήρως την πραγματικότητα. Κάλεσε, μάλιστα, την αξιωματική αντιπολίτευση και την ΔΗΣΥ «να κάτσουν να σκεφτούν για το πώς θα πολιτευτούν από δω και μπρος».

«Κατηγορηθήκαμε εμείς ότι έχουμε το πρόσωπο του Ιανού. Πρόκειται για την πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Κι εκστομίστηκε αυτό από κόμματα, τα οποία την ίδια στιγμή που μας λένε “υπογράψτε όπως-όπως”, μας λένε ότι είναι επώδυνα τα μέτρα. Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας θα φέρει το επόμενο μνημόνιο. Το επόμενο μνημόνιο θα είχε φέρει ο Τσίπρας εάν υπέγραφε όταν φωνάζατε “υπογράψτε, υπογράψτε”, ενώ στο τραπέζι ήταν οι μονομερείς απαιτήσεις του ΔΝΤ για 4,5 δισ. μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς απευθυνόμενος στην ΔΗΣΥ και «σε όσους άλλους» στήριζαν αυτήν τη θέση.

Όπως τόνισε ο κ. Παππάς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διανύσαμε μία απόσταση από την απαίτηση για έξτρα λιτότητα μέχρι το μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα αλλά -είπε προς τα κόμματα- όταν η απαίτηση ήταν για «έξτρα λιτότητα», «μας ζητούσατε να υπογράψουμε». «Άρα, λοιπόν, θα πρέπει να κάτσετε και να σκεφτείτε για το πώς θα πολιτευτείτε από δω και μπρος, διότι η αξιολόγηση θα κλείσει και θα κλείσει με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα και είμαι βέβαιος ότι οι ακραίες φωνές λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και μόνο καθυστερούν αυτή την στιγμή την διαπραγμάτευση- πολλές φορές προφασιζόμενοι πράματα ανήκουστα- δεν θα επικρατήσουν» πρόσθεσε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top