Ελλάδα

Η ΝΤΟΛΤΣΕ ΒΙΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ! Η χλιδάτη ζωή του αρχηγού του κυκλώματος και τα ταξίδια στον Άγιο Δομίνικο

Ένας εκ των δύο αρχηγών του διεθνούς κυκλώματος παρασκευής των χαπιών που αποκαλούνται «ναρκωτικό των τζιχαντιστών» έκανε διακοπές χλιδής στον Αγιο Δομίνικο.

Σύμφωνα με το ethnos.gr που δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες, όπως αναφέρετε σε μια μαρτυρική κατάθεση στελέχους του ΣΔΟΕ, το οποίο οποίο μαζί με τη Δίωξη Ναρκωτικών κατέγραφαν επί έξι μήνες τις κινήσεις των μελών του κυκλώματος, ο «Ανδρέας» ή «Ιάσονας», βρέθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου στον Αγιο Δομίνικο όπου και διέμεινε σε πεντάστερο ξενοδοχείο, παρέα με την σύζυγό του. Μάλιστα, δεν παρέλειπαν να ποστάρουν στα social media και φωτογραφίες τους από τις διακοπές τους. Δεν γνώριζε ότι το ΣΔΟΕ τον παρακολουθούσε και περίμενε την επιστροφή του από τις διακοπές του για να τον συλλάβει.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Επί έξι μήνες τα στελέχη του ΣΔΟΕ όπως και οι ίδιοι λένε είχαν ξεχάσει οικογένεια, συζύγους, παιδιά και φίλους στην προσπάθεια τους να καταγράψουν κάθε κίνηση και να ξεμπλέξουν το κουβάρι με το διεθνές αυτό κύκλωμα παρασκευής ναρκωτικών.

Οπως προέκυψε, το κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχε και ένας Τούρκος χημικός που είχε φτιάξει τη φόρμουλα για το «ψήσιμο» της αμφεταμίνης και την παρασκευή των χαπιών, είχε ένα σπίτι στο Λουτρόπυργο στη Νέα Πέραμο το οποίο λειτουργούσε ως εργαστήριο παρασκευής. Από τις ποσότητες των χημικών ουσιών που υπήρχαν στο εργαστήριο προέκυψε ότι το κύκλωμα προετοίμαζε την παρασκευή ακόμη μίας παρτίδας χαπιών, πιθανώς σε δεύτερο δρομολόγιο, τα οποία είχαν στόχο να περάσουν στην Τουρκία, μέσω θαλάσσης, προκειμένου να καταλήξουν στη Συρία και στο Ιράκ στους μαχητές του ISIS.

Τα χάπια εικάζεται ότι θα τα περνούσαν στην Τουρκία με ένα ταχύπλοο σκάφος με την εμπορική ονομασία CIGARETTE, μοντέλο TOP GUN, μήκους 12,05 μέτρων, το οποίο είχε πάνω του δύο μεγάλες μηχανές 500 ίππων η καθεμία ώστε να ταξιδεύει με 70 μίλια την ώρα. Με αυτές τις ταχύτητες θα ήταν σχεδόν αδύνατον για τις Αρχές να το εντοπίσουν. Παρόμοιες πρακτικές συναντώνται στα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής που μεταφέρουν κοκαΐνη στο Μαϊάμι μέσω πανίσχυρων ταχύπλοων.

Κατά την έφοδο του ΣΔΟΕ κατασχέθηκαν περισσότερα από 635.000 χάπια, τα οποία θα μεταφέρονταν στην Τουρκία. Η εκτιμώμενη αξία του φορτίου υπολογίζεται σε 10 εκατ. ευρώ, με την εμπορική τιμή για ένα χάπι να ανέρχεται στα 20 δολάρια. Είναι η πρώτη φορά που εξαρθρώνεται κύκλωμα παρασκευής συνθετικών ναρκωτικών στην Ελλάδα και είναι η μεγαλύτερη ποσότητα ουσιών που έχει κατασχεθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος. Οι Αρχές συνέλαβαν και το δεύτερο αρχηγικό μέλος, επίσης υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είναι ο αδελφός της γυναίκας του «συνεταίρου» του που έκανε διακοπές στον Αγιο Δομίνικο. Οι Αρχές αναζητούν και έναν συνταξιούχο αστυνομικό που είχε αναλάβει τη στρατολόγηση ειδικών, όπως τον μηχανικό σκαφών που συνελήφθη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top