Πολιτική

Η Θεοπίστη του Τσίπρα και η «χρυσή» επιστροφή

«Η Θεοπίστη Πέρκα δεν είναι απλώς μια εντυπωσιακή ξανθιά με δυναμικό χαρακτήρα. Είναι φίλη του Αλέξη Τσίπρα, συμπαθής στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και σύντροφος αναπληρωτή υπουργού πρωτοκλασάτου υπουργείου.

Η «Πέτη», όπως την προσφωνούν στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι στη Ριζοσπαστική Αριστερά από όταν ακόμη η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου πήγαινε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Και θεωρείται εκ των κινητηρίων μοχλών του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα. Με σπουδές πολιτικού μηχανικού – συγκοινωνιολόγου, μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της γενικής γραμματέως Μεταφορών, από την οποία ωστόσο αποχώρησε λόγω, όπως μου λένε, διαφωνιών με τον Χρήστο Σπίρτζη, παλιό της συνεργάτη από τα συνδικαλιστικά του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Αλλά η Πέτη δεν έμεινε χωρίς καρέκλα. Ανέλαβε προ ημερών τη θέση του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας στο υπουργείο Οικονομικών Νίκου Ματζάκου. Ο Ματζάκος, φίλος του Τρύφωνα Αλεξιάδη και υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου, παραιτήθηκε αιφνιδίως, χωρίς να ξέρει κανένας τον λόγο παρά μόνο η πολιτική του προϊσταμένη Κατερίνα Παπανάτσιου. Η τοποθέτηση της Πέτης στην εν λόγω Γραμματεία δεν είναι καθόλου τυχαία. Η κυρία Πέρκα είναι η βασική συντάκτρια του πορίσματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική και ως πρώην συντονίστρια του τμήματος Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ «έχει άποψη» για τη δημόσια περιουσία και την αξιοποίησή της. Δεν ξέρω εάν η νέα γενική γραμματέας θα ανοίξει τα χαρτιά της με νέα μέτωπα με τους Καναδούς επενδυτές της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές αλλά, όπως μου λένε κάποιοι φίλοι της από την Κουμουνδούρου, η Πέτη «θα ασκεί και κεντρικό έλεγχο στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων με εντολή Μαξίμου». Εάν αυτά είναι αλήθεια ή όχι θα φανούν στο κοντινό μέλλον».

Τώρα αν είναι τυχαίο ή έχει βάλει το χεράκι της η κυρία Πέτη για την υποχρέωση του ελληνικού χρυσού να επιστρέψει 15,3 εκατ. ευρώ για παράνομη κρατική ενίσχυση η απάντηση μόνο εκ των έσω μπορεί να δοθεί.

πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top