Οικονομία

«ΚΑΜΠΑΝΕΣ» ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΚΑΙ «ΚΑΡΦΙΑ» ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: «Η εμπιστοσύνη κινδυνεύει να εξανεμιστεί»- «Η Ελλάδα χρωστά τη δόση του Ιουλίου»

Νέες προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα απήυθυνε κατά τη συνέντευξη τύπου μετά το Eurogroup o Γερούν Νταϊσελμπλουμ, ζητώντας συνολική συμφωνία άμεσα διαφορετικά όπως είπε εάν η συζητήσεις τραβήξουν σε μάκρος, «η εμπιστοσύνη θα εξανεμιστεί».

«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις. Πρέπει να έχουμεμια συνολική συμφωνία για μεταρρυθμίσεις σε εργασιακό – φορολογικό και θα επιστρέψουμε στο Eurogroup όταν υπάρξει αυτή η συμφωνία. Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να επιλύσει τις τεχνικές λεπτομέρειες για να ασχοληθεί μα τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ και συνέχισε:
«Το επόμενο Eurogroup θα γίνει στις 7 Απριλίου αλλά δύσκολα θα έχουν λυθεί όλα τα θέματα. Ωστόσο, σήμερα είχαμε μία γερή συμφωνία από όλες τις πλευρές πως πρέπει να λύσουμε τα θέματα αυτά.
Θεωρώ ότι υπάρχει από την Ελλάδα η πολιτική βούληση, αλλά αν οι διαπραγματεύσεις τραβήξουν σε μάκρος, αυτό, θα εξανεμίσει την εμιστοσύνη μας»,ειπε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο Κλάους Ρεγκλινγκ τόνισε πως:

«Υπάρχουν θέματα ανοιχτά και γι αυτό θα πρέπει να εντατικοποιήσουμε την εργασία μας. Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο από το τελευταίο Eurogroup, αλλά χρωστά τη δόση Ιουλίου και πρέπει να έχουμε συμφωνία πριν από αυτό».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top