Ελλάδα

Επιτέλους: Καθαρίστηκε ο ιστορικότερος δρόμος της Αθήνας και δείτε πώς έγινε!

Καθαρίστηκε κι έγινε αγνώριστος αυτός ο αθηναϊκός δρόμος…

Η οδός Αιόλου, μια από τις ομορφότερες του κέντρου της Αθήνας, αλλά και τις πιο υποβαθμισμένες, θα αλλάξει πρόσωπο σε λίγο. Εδώ και λίγη ώρα, ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση για τη βελτίωση της εικόνας της και δεκάδες άνθρωποι έχουν αρχίσει μια συντονισμένη προσπάθεια να την ομορφύνουν.

Θέλοντας να αναδείξει την όμορφη πλευρά της της πόλης, η οποία συνδέεται με τη διατήρηση των καθαρών προσόψεων των κτιρίων, ο δήμος Αθηναίων εγκαινίασε σήμερα μια συλλογική δράση που βασίζεται στη συνεργασία όλων των δυνάμεων οι οποίες μπορούν να προσφέρουν λύσεις στα προβλήματα που προκαλούν οι βανδαλισμοί.

Η δράση “Καθαρίζουμε στην Αιόλου” ξεκίνησε από νωρίς το πρωί στο πλαίσιο του προγράμματος πιλοτικής αναβάθμισης του εμπορικού τριγώνου με τη συμμετοχή εταιριών και διαφόρων πρωτοβουλιών και ομάδων πολιτών της πόλης.

Η δράση σημειώνει πως «Παρά το γεγονός ότι στην Αθήνα υπάρχουν πολλά αξιόλογα έργα τέχνης του δρόμου, αυτό που κυριαρχεί στην εικόνα της πόλης δυστυχώς είναι οι μουτζούρες. Διεθνείς έρευνες αποδεικνύουν ότι το φαινόμενο αυτό έχει προφανείς οικονομικές συνέπειες, αλλά και αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία μας.

Συγκεκριμένα, τα σημεία που είναι μουτζουρωμένα με υπογραφές, τα λεγόμενα tags, συνδέονται άμεσα με την ευρύτερη υποβάθμιση περιοχών, ιδιοκτησιών και ακινήτων και συντελούν στη δημιουργία αισθήματος παρακμής και ανασφάλειας. Το φαινόμενο της μουτζούρας δεν είναι πάντα εύκολο να αντιμετωπιστεί.

Χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια για να αφαιρεθούν οι μουτζούρες. Τα καλά νέα όμως είναι ότι έχει αποδειχτεί́ πως ο έγκαιρος και συστηματικός καθαρισμός μιας επιφάνειας 3 συνεχόμενες φορές (κατά μέσο όρο), οδηγεί στην οριστική απαλλαγή από περαιτέρω βανδαλισμούς.»

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top