Πολιτική

ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΕ ΚΛΑΜΑΤΑ Η ΒΑΓΕΝΑ –Τι συνέβη στα έδρανα της Βουλής

Σε επίκαιρη ερώτηση για τη… δημιουργία αποτεφρωτηρίων απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, με τη συζήτηση να προκαλεί την έντονη συναισθηματική φόρτιση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά η οποία πρόσφατα έχασε τον σύζυγό της.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ήταν η ίδια που είχε καταθέσει την ερώτηση, μετέφερε συγκινημένη στη Βουλή την εμπειρία της από τη μετάβασή της στη Βουλγαρία για την αποτέφρωση της σορού του συζύγου της Λουκιανού Κηλαηδόνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί εμείς να έχουμε μεσαίωνα και η Βουλγαρία όχι, λες και στη γειτονική αυτή χώρα δεν είναι θρήσκοι». «Είμαστε όλοι δίπλα σας», της είπε νωρίτερα, εμφανώς συγκινημένος ο προεδρεύων, έβδομος αντιπρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης.

Ο κ.Σκουρλέτης, από την πλευρά του, ανέφερε ότι θα δίνεται και σε ιδιώτες η δυνατότητα να συστήνουν Κέντρα Αποτέφρωσης νεκρών, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σύντομα από το υπουργό Εσωτερικών. «Αποτελεί δέσμευσή μας να φέρουμε αυτή τη ρύθμιση για τους ιδιώτες από τη στιγμή που κάποιοι δήμοι δεν αντιλαμβάνονται το καθήκον τους να συγκροτήσουν κέντρα αποτέφρωσης. Υπάρχουν κάποιες σκοταδιστικές δυνάμεις που εμποδίζουν τη διαδικασία για αυτό πρέπει να σχηματιστεί ένα μέτωπο προοδευτικών ανθρώπων που θα δημιουργήσει όρους πίεσης, για να αναγνωριστεί στην πράξη το ατομικό δικαίωμα επιλογής τύπου κηδείας», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top