Διεθνή

LA STAMPA: Βρετανός και γνωστός στις Αρχές ο δράστης (ΒΙΝΤΕΟ)

Βρετανός υπήκοος και γνωστός στις Αρχές ήταν σύμφωνα με με τη ιταλική La Stampa ο άνδρας πίσω από την επίθεση στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο Αμπού Ιζαντίν (ο οποίος γεννήθηκε ως Τρέβορ Μπρουκς από Τζαμαικανούς γονείς), ήταν Βρετανός υπήκοος που γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1975 στο Hackney του Ανατολικού Λονδίνου.

Ασπάστηκε το Ισλάμ στην αρχή της δεκαετίας του 1990, ενώ επισκέφθηκε το Πακιστάν για μια σειρά διαλέξεων πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Είχε χαρακτηρίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν γίνει στο Λονδίνο το 2005 “αξιέπαινες”, ενώ είχε δηλώσει ανοιχτά πως ήθελε να πεθάνει ως βομβιστής αυτοκτονίας.

Είχε συλληφθεί πολλές φορές με την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατίας, ωστόσο στις 22/3 κατάφερε να αφαιρέσει τη ζωή 3 ανθρώπων, μετά την τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε στο Λονδίνο.

Είχε μιλήσει μάλιστα πολλές φορές ως Ισλαμιστής ιεροκήρυκας σε πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα, ενώ διατηρούσε και προσωπικό λογαριασμό στο Youtube.

Αν επιβεβαιωθεί ότι όντως είναι αυτός ο δράστης τότε η επίθεση αποκτά άλλη τροπή, καθώς ενισχύεται το σενάριο του μοναχικού λύκου που θέλει πολλούς τρομοκράτες να βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη και περιμένουν να χτυπήσουν.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top