Ελλάδα

Λόγω βλακείας ο καταθέτης του… 1,5 ευρώ

Η περίεργη υπόθεση (ίσως η πιο περίεργη) αφορά έναν επαγγελματία, όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης, τον οποίο κυνηγούσαν επί έξι μήνες οι εφοριακοί και οι οικονομικοί εισαγγελείς. Τι είχε συμβεί; Ο εν λόγω επαγγελματίας (45 ετών) καταγγέλθηκε από υποκατάστημα τράπεζας ως… «παράξενος… καταθέτης» και ζητήθηκε η συνδρομή των οικονομικών εισαγγελέων για να τον εξετάσουν εάν φοροδιαφεύγει. Ποια ήταν νομίζετε η παράξενη συμπεριφορά του; Κατέθετε κάθε ημέρα στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της τράπεζας 1,5 ευρώ.

Και το έκανε συνεχώς επί έξι μήνες. Εμφανιζόταν δηλαδή στο ταμείο της τράπεζας και κατέθετε στον προσωπικό του λογαριασμό ένα ευρώ και πενήντα λεπτά. Αυτή η «παραξενιά» του επαγγελματία (που τα προϊόντα του διαφημίζονται ως έξυπνες αγορές από την τηλεόραση) κίνησε την υποψία του ταμία, η διοίκηση του υποκαταστήματος έκανε αναφορά προς τα κεντρικά, τα κεντρικά προς τους εισαγγελείς και να σου ο επαγγελματίας ως… ύποπτος για φοροδιαφυγή.

Τον καλούσαν επί τρεις εβδομάδες να δώσει εξηγήσεις και θα τον καλούσαν ακόμα, εάν δεν αποφάσιζαν να ανοίξουν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Βρέθηκαν μόνον 2.001,5 ευρώ. Τους έλεγε ότι το έκανε από χόμπι, αλλά δεν τον πίστευαν. Έκλεισαν τον φάκελο λόγω… βλακείας του ελεγχομένου και η υπόθεση πήρε τέλος, παρά το γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν εφοριακοί, ανακριτές και εισαγγελείς.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top