Οικονομία

«ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΠΝΟΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΛΤΟΝ: Αγεφύρωτες οι διαφορές με τους δανειστές

Μόλις δύο ώρες κράτηση η συνάντηση της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των πιστωτών, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής.

Οπως ανέφεραν πηγές το ΔΝΤ δεν αποδέχεται τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» που έχουν υιοθετηθεί σε αυτούς τους τομείς με αποτέλεσμα η συνάντηση να ολοκληρωθεί άκαρπη.

«Το ΔΝΤ δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τι σημαίνουν βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές». Με αυτή τη φάση, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος περιέγραψε το αποτέλεσμα της σύντομης σημερινής συνάντησης της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των θεσμών για τα εργασιακά, συμφωνα με το euro2day.gr.

Στην πράξη κατεγράφη άλλη μια άκαρπη προσπάθεια εξεύρεσης κοινών θέσεων σε ένα θέμα που ήταν κυρίαρχο στη λίστα των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέφερε το βασικό αίτημα που δεν είναι άλλο από την επαναφορά των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, κάτι που το ΔΝΤ δεν φαίνεται να συμμερίζεται, ενώ από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών δεν παίρνουν θέση.

Η διαφωνία κατεγράφη σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και η συζήτηση δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα, στο καυτό θέμα των επιτρεπόμενων ανά μήνα απολύσεων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top