Ελλάδα

Βίκυ Σταμάτη: Ο Άκης είναι η αρχή και το τέλος

Όρθια, μιλώντας με παραστατικό τρόπο και κουνώντας με πάθος τα χέρια της, η Βίκυ Σταμάτη ξεκίνησε την απολογία της ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Συναισθηματικά φορτισμένη είπε πως η λέξη «απολογία» είναι «αβάσιμη». «Δεν ξέρω για ποιο λόγο έχω κληθεί εδώ» υπογράμμισε κάνοντας λόγο για «υπόθεση παρωδία» και για «εικασίες και συκοφαντίες» που αναφέρθηκαν σε βάρος της.

«Δίνω το παρόν ενώπιον του Δικαστηρίου σας για τον εαυτό μου και προσπαθώ να δικαιολογήσω την παρουσία μου στο ακροατήριο, δεν καταλαβαίνω το γιατί. Δεν καταλαβαίνω γιατί είμαι εδώ. Είναι μόνο γιατί είμαι σύζυγος Τσοχατζόπουλου. Άρα εκδίκηση, άρα τιμωρία. Ο λόγος που βρίσκομαι εδώ είναι πολιτικός», είπε η Βίκυ Σταμάτη και αναφέρθηκε σε «ψευδομάρτυρες αλλά και «συγκεκριμένους καναλάρχες και δημοσιογράφους που είχαν λάβει εντολές».

«Λείπουν μάρτυρες από την υπόθεση που δεν ενοχλήθηκαν ποτέ και μάλιστα έχουν την ομπρέλα σας», υποστήριξε απευθυνόμενη στο δικαστήριο τονίζοντας πως «αυτό σημαίνει ότι κάποιοι αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο αυτό λέγεται κακομεταχείριση. Εγώ εκφράζω την αλήθεια».

«Άνθρωπος σταθμός»

Η Βίκυ Σταμάτη αναφερόμενη στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος απουσίαζε από τη δικαστική αίθουσα, τον χαρακτήρισε «άνθρωπο σταθμό» για εκείνη. «Είναι η αρχή και το τέλος», ισχυρίστηκε και έκανε λόγο για στοχοποίηση τόσο του πρώην υπουργού όσο και της οικογένειας τους, από τη στιγμή που ήρθε στο φως η υπόθεση.

«Εγώ δεν μπορούσα να πάω ούτε στο περίπτερο. Κρυβόμουν. Το παιδί είχε σταματήσει να πηγαίνει σχολείο. Ένα βράδυ περπατούσα με το παιδί στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και μας ακολούθησε ο άντρας μου και γυρίζοντας ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο. Του είπα «γιατί με ακολούθησες» και δεν μου απάντησε . Τότε άρχισαν να τον βρίζουν και το παιδί σταμάτησε χωρίς να καταλαβαίνει το συμβαίνει Του στέρησαν το δικαίωμα να περπατήσει με την οικογένεια του» είπε κλαίγοντας.

«Ακόμη και σήμερα αν τον ρωτήσετε δεν θα πει κακή κουβέντα για τον Σημίτη και τον Παπανδρέου έχει μεγαλείο ψυχής», είπε.

«Βρισκόμουν πάντα μπροστά σε μια έκπληξη»

Η Βίκυ Σταμάτη αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο την εμπλοκή της στην υπόθεση και εστίασε στο περίφημο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου το οποίο αποτελεί το κύριο σκέλος της κατηγορίας που αντιμετωπίζει.

«Λιθοβολήθηκα για το διαμέρισμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο άνδρας μου, μου ζήτησε να υπογράψω για ένα δάνειο. Αν και έφερα αντιρρήσεις υπέγραψα, ήταν όλα έτοιμα» τόνισε υπογραμμίζοντας πως μια εβδομάδα αργότερα υπήρξε δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας που αναφερόταν στο σπίτι και έκανε λόγο για σκάνδαλο. «Βρισκόμουν πάντα μπροστά σε μια έκπληξη και πάντα εκ των υστέρων. Δεν ξέρω γιατί δεν άσκησα καμία επιρροή επάνω του (σ.σ. Τσοχατζόπουλο) ενώ το ξέρω ότι με λάτρεψε και τον λάτρεψα», υπογράμμισε.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου , μάλιστα, αναφέρθηκε σε έναν πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ που δεν κατονόμασε ο οποίος, όπως είπε, της τηλεφώνησε πριν λίγες ημέρες και της είπε πως περνά δύσκολα. «Εγώ δεν ζήτησα ελεημοσύνη από κανέναν αλλά ο άντρας μου ζήτησε από συγγενείς και του είπαν ότι αδυνατούν. Όταν τον ρωτούσα γιατί έφτασες σε αυτό το σημείο μου έλεγε «γιατί τα έδωσα όλα» και μου ανέφερε συγκεκριμένα πρόσωπα», τόνισε χωρίς, ωστόσο, η ίδια να γίνει πιο συγκεκριμένη.

Η απολογία της Βίκυς Σταμάτη θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου καθώς η ίδια ζήτησε την διακοπή της. Άλλωστε , νωρίτερα είχε ζητήσει να μην ξεκινήσει σήμερα να απολογείται γιατί έπρεπε να παραλάβει τον 10χρονο γιο της από το σχολείο καθώς η ίδια εδώ και περίπου ένα χρόνο βρίσκεται εκτός φυλακής. Το αίτημα της δεν έγινε δεκτό με αποτέλεσμα η ίδια να διαμαρτυρηθεί.

«Εμένα μου έχετε επιδείξει κυρία πρόεδρε ένα τεράστιο μεγαλείο ότι με επιστρέψατε στο παιδί μου. Ξέρετε τι σημαίνει απολογία; Κατάθεση ψυχής. Απευθύνεστε σε έναν άνθρωπο που δεν είναι προετοιμασμένος να μιλήσει σήμερα» είπε και μίλησε για το γιο της λέγοντας πως πρόκειται για ένα παιδί που «δεν ζει την ομαλή ζωή που ζουν αλλά παιδιά της ηλικίας του».

«Πολλές φορές βρίσκεται σε ένα καταστροφικό δίλημμα και μία αγωνία, ειδικά το βράδυ, για τον πατέρα του. Βρίσκεται μπροστά σε μία αγχώδη και διλημματική κατάσταση και αυτό είναι πολύ κακό για την προσωπικότητα του, για τη ζωή του, γενικότερα. Θα μπορούσατε να καλέσετε έναν παιδοψυχολόγο και να τον ρωτήσετε πως μπορεί να αισθάνεται ένας 10χρονος. Θα σας πει πολύ βαρύτερα πράγματα από αυτά που εκφράζω εγώ αυτήν την ώρα. Έχετε φανταστεί ποια είναι τα τραύματα του και μάλιστα ανίατα, έχετε ευθύνη για αυτό», τόνισε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top