Ελλάδα

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ! Ο Νιγηριανός ληστής που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ηλικιωμένων

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία του ληστή “τρόμου των ηλικιωμένων” που δρούσε σε Κυψέλη και Άγιο Παντελεήμονα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον (επιθ.) PRINCE (ον.) AMECHI του Α labi και της Betie , γεννηθέντα την 30-10-1985 στη Νιγηρία.

Ο δράστης, παρακολουθούσε ηλικιωμένους που έκαναν αναλήψεις από Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ). Τα υποψήφια θύματα «σήκωναν» χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και επέστρεφαν σπίτι τους χωρίς να γνωρίζουν ότι ο 32χρονος τούς ακολουθούσε από κοντινή απόσταση. Μόλις έφθαναν στην κατοικία τους, δέχονταν την επίθεση του ληστή. Σε αρκετές περιπτώσεις ο δράστης ήταν ιδιαίτερα βίαιος, με αποτέλεσμα ορισμένοι από τους ηλικιωμένους να νοσηλεύονται για αρκετές ημέρες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων της Αττικής.

Σε βάρος του 32χρονου Νιγηριανού έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής 14 επιθέσεις με θύματα ηλικίας από 61 ως 95 χρόνων. Μάλιστα 4 από τα ηλικιωμένα θύματά του, παραμένουν μέχρι και σήμερα σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο Νιγηριανός είχε συλληφθεί το 2013 και είχε καταδικαστεί σε ποινή 10 ετών για παρόμοια αδικήματα. Αφέθηκε ελεύθερος το 2016, εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του “Νόμου Παρασκευόπουλου”, συνεχίζοντας την δράση του.

Μάλιστα, κατά τη στιγμή της σύλληψής του ο αλλοδαπός δεν αντιστάθηκε απλά αλλά έπαιξε ξύλο με τους αστυνομικούς και επιχείρησε να διαφύγει.

Ο 32χρονος, έχει διαπράξει ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων: 9 στην περιοχή της Κυψέλης, 2 στον Άγιο Παντελεήμονα, 1 στους Αμπελόκηπους, 1 στην Ομόνοια και 1 στο Κολωνάκι.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top