Διεθνή

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ! Η αλήθεια και το ψέμα σε μια μόνο εικόνα

Η Ευρώπη, αλλά και η παγκόσμια κοινότητα ζει για ακόμα μια φορά δύσκολες μέρες μετά το χτύπημα στο Λονδίνο που επανέφερε τον τρόμο.

Πράγματι, το χτύπημα αυτό δεν έγινε σε τυχαίο χρόνο καθώς λίγες μόνο μέρες μας χωρίζουν από το Χριστιανικό Πάσχα που φέτος συμπίπτει καθολικό και ορθόδοξο και όπως είθισται είναι ευκαιρία για τους Ευρωπαίους ο τουρισμός. Αυτός ήταν και πραγματικός στόχος του χτυπήματος όπως αντίστοιχα ήταν πέρυσι στη Νίκαια της Γαλλίας και στη συνέχεια στο Βερολίνο, όπου και πάλι χτυπήθηκαν τουρίστες.

Ο στόχος των τρομοκρατών είναι η ελευθερία της μετακίνησης, της έκφρασης, η ελευθερία που δίνει η πραγματική δυτική δημοκρατία. Η Ευρώπη βέβαια αντιστέκεται στον τρόμο με όπλο τις ανοιχτές κοινωνίες, της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Ωστόσο κάποια ύποπτα και περίεργα κέντρα, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ανοίξουν τις πύλες της κολάσεως δημιουργώντας χάσμα και να σπρώξουν τη δύση σε ένα πόλεμο πολιτισμός και θρησκειών με την ανατολή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φωτογραφία που έκανε τον κύκλο του κόσμου μετά το χτύπημα στο Λονδίνο με μια μουσουλμάνα που πέρναγε δίπλα από ένα θύμα και ο σχολιασμός ήταν «η αδιάφορη μουσουλμάνα μπροστά στον τραυματισμένο, από το μακελάρη του Λονδίνου». Το ψέμα όμως είχε κοντά ποδάρια. Ο φωτογράφος που τράβηξε τη φωτογραφία αλλά και η κοπέλα της εικόνας διέψευσαν τα σχόλια και επιβεβαίωσαν ότι είχε ήδη βοηθήσει κάποιον τραυματία και προσπαθούσε να ενημερώσει μέσω τηλεφώνου την οικογένεια της πως είναι καλά. Το σοκ μάλιστα, που είχε δεχθεί από το συμβάν είναι έκδηλο όταν μεγεθύνθηκε η εικόνα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top