Διεθνή

«ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ» ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Τι υποχρεώνουν νοσηρά μυαλά να κάνουν οι παίκτες

Νέα παιχνίδια στο διαδίκτυο που οδηγούν νέους μέχρι και στον θάνατο προκαλούν ανησυχία στις αρχές της Σιβηρίας.

Τους τραγικούς θανάτους τριών έφηβων κοριτσιών τις τελευταίες ημέρες, και μια σειρά από απόπειρες αυτοκτονίας, ερευνούν οι αστυνομικές αρχές στην Σιβηρία.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πόλη Ουστ – Ιλίσμικ δύο 15χρονα παιδιά αυτοκτόνησαν πέφτοντας από την οροφή της πολυκατοικίας. Δύο μέρες νωρίτερα ένα 14χρονο κορίτσι από την Τσίτα έπεσε στις ράγες του προαστιακού και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ χθες μια 15χρονη τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από πολυκατοικία στο χιονισμένο έδαφος στο Κρασνογιάρσκ.

Η Γιούλια άφησε ένα σημείωμα που έλεγε «Τέλος» στην κοινωνική σελίδα της και νωρίτερα είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία με μια μεγάλη γαλάζια φάλαινα, ενώ η φίλη της Βερόνικα έγραψε: «Οι αισθήσεις χάνονται… Τέλος».

Ήδη έχει συλληφθεί ένας νεαρός, ο Phillip Budeikin, 21 ετών με την κατηγορία της οργάνωση μιας αλυσίδας οκτώ «ομάδων αυτοκτονίας» μεταξύ 2013 και 2016 οι οποίες προωθούν τις αυτοκτονίες. Ως αποτέλεσμα 15 έφηβοι αυτοκτόνησαν, και άλλοι 5 διασώθηκαν την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με την υπόθεση.

Η Ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta αναφέρθηκε πέρυσι: «Υπολογίζονται 130 αυτοκτονίες παιδιών που έλαβαν χώρα μεταξύ του Νοεμβρίου 2015 μέχρι τον Απρίλιο το 2016.

«Σχεδόν όλα αυτά τα παιδιά ήταν μέλη των ίδιων ομάδων στο διαδίκτυο και ζούσαν σε καλές και ευτυχισμένες οικογένειες.»

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top