Πολιτική

Η πρόταση «βόμβα» του Βορίδη στον… Φίλη όταν γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ. –Το «ρουσφέτι» και το βέτο για τους… υφυπουργούς!

Έγινε και αυτό! Την ημέρα της γυναίκας, στη Βουλή, ο Νίκος Φίλης πήγε και έκατσε σε μια νεοδημοκρατική παρέα στο εντευκτήριο.

Εκεί καθόταν και ο Μάκης Βορίδης ο οποίος των καλωσόρισε θερμά. Και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με το χαμόγελο στα χείλη άρχισε να κουβεντιάζει μαζί τους.

Κάποια στιγμή, ο Μάκης Βορίδης, σύμφωνα με όσα γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, του πρόσφερε τη θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας στην επερχόμενη γαλάζια κυβέρνηση: «Θα σε κάνουμε υπουργό Αμυνας για να τη σπάσουμε στον Καμμένο» του είπε. Το περίεργο είναι ότι ο Νίκος Φίλης δεν το πίστεψε, πλην όμως το δέχθηκε, θέτοντας ως όρους ποιους υφυπουργούς θα ήθελε…

Αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί. Ακάθεκτος, ο Μάκης Βορίδης συνέχιζε να κάνει προτάσεις στον Νίκο Φίλη για θέσεις-«κλειδιά» στη μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ. Και εκεί, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός βρήκε την ευκαιρία να τους ζητήσει και… ρουσφέτι: «Προτείνω να υπάρξει μια τροπολογία και θα σας ζητήσω να την ψηφίσετε ώστε να καθιερωθούν βιβλία εσόδων και εξόδων στους βουλευτές». Οι «γαλάζιοι» βουλευτές το δέχτηκαν ασυζητητί.

Βέβαια, ο Νίκος Φίλης, την ώρα που έφευγε, έριξε την σπόντα του. Απευθυνόμενος στον Μάκη Βορίδη του είπε: «Δεν μου λες, θα αντέξεις εσύ να είσαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έως το 2019;». Ο βουλευτής της Ν.Δ. δεν απάντησε…

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top