Ελλάδα

ΤΙ «ΕΔΕΙΞΕ» Ο ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΡΣΕ – Από σήμερα οι καταθέσεις μαρτύρων

Στα χέρια της Τροχαίας βρίσκονται από σήμερα τα πλάνα από τις κάμερες της εθνικής οδού από το ύψος των διοδίων Αφιδνών μέχρι το πάρκινγκ του 83ου χιλιομέτρου, όπου η ανεξέλεγκτη Porsche του Γιώργου Βακάκη καρφώθηκε στο Honda Civic σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το κλειστό κύκλωμα καμερών που διαθέτει η Νέα Οδός, όχι μόνο έχει καταγράψει όλη τη διαδρομή του αυτοκινήτου αλλά και οι δύο κάμερες (η μία στο πάρκινγκ και η άλλη 3 χιλιόμετρα πιο πίσω) έχουν ζουμάρει κι έχουν καταγράψει δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο το συμβάν.

Φαίνεται πως το μυστήριο με την Porsche αρχίζει να λύνεται, καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως αφενός το αυτοκίνητο κινούνταν με ταχύτητα 250 χιλιομέτρων την ώρα και αφετέρου υπήρξε πρόβλημα με τον πίσω δεξιό τροχό στο λάστιχο που έχασε αέρα με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να στρίψει δεξιά και πλαγιολισθαίνοντας να καρφωθεί πάνω στο σταματημένο Civic που επέβαινε η άτυχη Αποστολία κι ο 3χρονος Παυλάκος. Μάλιστα, ένα κομμάτι του πίσω δεξιού προφυλακτήρα του αυτοκινήτου αλλά και το κατεστραμμένο ελαστικό που μάζεψαν οι αστυνομικοί συνηγορεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Το γεγονός ότι το αυτοκίνητο φορούσε χειμερινά λάστιχα κατασκευής του 2006 και του 2007, δηλαδή ακατάλληλα κι επικίνδυνα λόγω της παρέλευσης πολλών ετών από την ημερομηνία κατασκευής, αιτιολογεί ως ένα σημείο το σκάσιμο που είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο ακυβέρνητο να καταλήξει μετά από μια τρελή πορεία στο πάρκινγκ.

Θα μιλήσουν οι μάρτυρες
Σήμερα ξεκινάει ο πρώτος κύκλος καταθέσεων που αφορά σε οδηγούς-αυτόπτες μάρτυρες, συγγενείς, μηχανικούς που συντηρούσαν το αυτοκίνητο προκειμένου να συγκεντρωθούν πληροφορίες για την κατάσταση που βρισκόταν το όχημα, από ποιους χρησιμοποιούνταν, τι προβλήματα παρουσίασε και τι συντήρηση έκανε.

Μέχρι στιγμής, καταθέσεις έχουν δώσει μόνο ο σύζυγος της 33χρονης και πατέρας του 3χρονου αγοριού χωρίς να δώσει κάποια διαφωτιστικά στοιχεία, οι συγγενείς του Γιώργου Βακάκη αλλά μόνο σε ό,τι αφορά σε κάποια προσωπικά στοιχεία έτσι ώστε να ταυτοποιηθεί, όπως επίσης και ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου που φαίνεται να περνά από το σημείο μετά τη σφοδρή πρόσκρουση και ο οποίος βρισκόταν ένα χιλιόμετρο πίσω τη στιγμή που το supercar της οικογένειας Βακάκη καρφωνόταν στο όχημα του υπαλλήλου της ΕΥΔΑΠ και έστελνε στο θάνατο τη σύζυγο και τον γιο του.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top