Πολιτική

ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ: Θα υπάρξει συμφωνία μέχρι το Eurogroup Μαρτίου

Βρισκόμαστε στη φάση των διαπραγματεύσεων είναι απολύτως εφικτή μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το επόμενο Eurogroup και εργαζόμαστε σκληρά ώστε μέχρι τότε να έχει ολοκληρωθεί πλήρως η αξιολόγηση, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ ΜΠΕ.

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση ο πρωθυπουργός της Μάλτας είπε ότι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις δεν είχαν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους ενώ σήμερα βλέπει με χαρά ότι η ελληνική κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της κάνοντας σημαντική πρόοδο. Πολλοί συνάδελφοι στην Ευρώπη συμμερίζονται την άποψη ότι με τη σημερινή κυβέρνηση γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια ώστε να γίνουν τα πράγματα σωστά. είπε ο πρωθυπουργός της Μάλτας.

O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είπε επίσης ότι οι χώρες της Μεσογείου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όπως είναι η ανεργία και η συρρίκνωση εργασιακών κοινωνικών δικαιωμάτων,

Όπως σημείωσε, απειλούνται οι κοινές αξίες μας από την άνοδο της ξενοφοβίας και του εθνικισμού, που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης και ανασφάλειας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει, εγκλωβισμένη στα μαθηματικά της λιτότητας, στους δείκτες και τους αριθμούς, και σε μία πολιτική εξαιρέσεων από το κοινωνικό κεκτημένο, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top