Οικονομία

ΒΟΜΒΑ BLOOMBERG! Νέο δάνειο στην Ελλάδα 3 εως 6 δισ. από το ΔΝΤ – Τί λέει το Ταμείο – Τα καρφιά του Τόμσεν

Ενώ μέχρι πρότινος δεν ήταν βέβαιη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα σήμερα έσκασε μια είδηση βόμβα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg χαρακτηριστικά «Το ΔΝΤ συζητά νέο δάνειο 3-6 δισ. δολαρίων στην Ελλάδα».

«Το ελληνικό χρέος είναι ξεκάθαρα μη βιώσιμο», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα στο ΔΝΤ, μιλώντας σε συζήτηση του «Atlantic Council».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Ελλάδα, ο κ. Τόμσεν υπογράμμισε ότι καμία μεταρρύθμιση και προσπάθεια από την Ελλάδα δεν θα έχει αποτέλεσμα χωρίς κάποιου είδους αναδιάρθρωση από την Ευρωπαϊκή πλευρά.

 

Αντίστοιχα, τόνισε, καμία ελάφρυνση δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα χωρίς πιο ισχυρές δομικές μεταρρυθμίσεις. Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και το αν θα υπάρχουν επιπτώσεις στην ανάπτυξη της Ελλάδας, τόνισε ότι «κάποιος θα μπορούσε να βάλει χαμηλότερους στόχους. Η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους συμφώνησαν στο 3,5%. Φυσικά θα έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη για ένα διάστημα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία». Με τις θέσεις Τόμσεν για Ελλάδα δήλωσε ότι συμφωνεί και ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ που συμμετείχε στη συζήτηση. «Είναι απολύτως απαραίτητη η αναδιάρθρωση του χρέους. Είδαμε την ανάπτυξη που παραμένει μηδενική», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η χώρα χρειάζεται δομικές μεταρρυθμίσεις.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top