Οικονομία

Αναρτήθηκαν τα ραβασάκια του ΕΦΚΑ: Προθεσμία ως τις 12 Μαΐου

Στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές του Μαρτίου που θα πρέπει να πληρώσουν ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, όπως είχε προαναγγείλει ο διοικητής του φορέα, Αθανάσιος Μπακαλέξης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά για την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Υπενθυμίζεται ότι για την πληρωμή των εισφορών έχει δοθεί παράταση έως τις 12 Μαΐου, καθώς λόγω της καθυστέρησης στην ανάρτηση των ειδοποιητηρίων οι ασφαλισμένοι θα είχαν στη διάθεσή τους μόλις δύο μέρες μέχρι την αρχική προθεσμία, της 28ης Απριλίου. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Όπως διευκρίνισε νωρίτερα ο ο κ. Μπακαλέξης, μιλώντας στην ΕΡΤ, δεν θα βγουν ειδοποιητήρια για 6.400 μπλοκάκια που δηλώθηκαν στις ΑΠΔ, στη σχετική πλατφόρμα. Σημειώνεται πάντως ότι στην πλατφόρμα δηλώθηκαν 12.000 μπλοκάκια.

Ταυτόχρονα είπε ότι διεκόπη η έκδοση ειδοποιητηρίων για 1.000 περιπτώσεις του ταμείου Νομικών, αλλά και για 500 συνταξιούχους του ΤΣΜΕΔΕ.

Ο κ. Μπακαλέξης είπε ότι στο τέλος Μαΐου θα πληρωθούν οι εισφορές του Απριλίου και ότι από τον Ιούνιο θα γίνεται μία πληρωμή κάθε μήνα.

Για τους αγρότες υπογράμμισε ότι δεν θα παίρνουν ειδοποιητήρια, καθώς υπάρχει ηλεκτρονική ανάρτηση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top