Πολιτική

Απείχαν από ψηφοφορία για τη Βενεζουέλα οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφο αποχής επέλεξαν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία που έγινε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη Βενεζουέλα.

Εκ παραδρομής έτσι φάνηκε, όπως κατεγράφη στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, ότι οι ευρωβουλευτές Δ. Παπαδημούλης, Στ. Κούλογλου και Κ. Κούνεβα καταψήφισαν το σχετικό ψήφισμα, ενώ στην πραγματικότητα επέλεξαν να απόσχουν.

Όπως εξηγούσε μάλιστα κατά πληροφορίες ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αντιμετώπιση της κλιμακούμενης έντασης και των φαινομένων βίας απαιτεί επειγόντως πρωτοβουλίες εκτόνωσης, μέσω οργανωμένου διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, με πλήρη σεβασμό στους κανόνες της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Επιχειρηματολογία που εξηγεί εν πολλοίς και τη στάση της αποχής.

Αντίστοιχη στάση, με την ίδια επιχειρηματολογία, τήρησαν και οι ευρωβουλευτές Στέλιος Κούλογλου και Κωνσταντίνα Κούνεβα, ενώ ο έτερος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος επέλεξε να μη συμμετέχει στην ψηφοφορία.

Τη στάση της αποχής επέλεξε σημειωτέον και η ευρω-ομάδα των Πρασίνων.

Μητσοτάκης: Εκτίθενται διεθνώς για χάρη του Μαδούρο

Τη στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας: “Αρνήθηκαν συζήτηση στη Βουλή. Καταψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο. Εκτίθενται διεθνώς για χάρη του Μαδούρο. Αγάπη που δεν κρύβεται”.

“Όσο η ΝΔ δεν βρίσκει πολιτικό αφήγημα στην Ελλάδα, θα το ψάχνει στη Βενεζουέλα. Καλή επιστροφή από το Καράκας”, συνέστησε μέσω Τwitter στον πρόεδρο της ΝΔ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top