Διεθνή

Δήμαρχος είπε τους δημότες του “μαλ…” επειδή ψήφισαν Λεπέν

Την παραίτησή του, αλλά όχι χωρίς ύβρεις, υπέβαλε ένας δήμαρχος στη βόρεια Γαλλία επειδή ο δήμος του ψήφισε Λεπέν στις χθεσινές εκλογές. “Δεν θέλω να αφιερώσω τη ζωή μου σε μαλ…” ήταν η αιτιολόγηση της παραίτησής του!

Ο 70χρονος δήμαρχος, προερχόμενος από το σοσιαλιστικό κόμμα, θα υποβάλλει επίσημα την παραίτησή του στο δημοτικό συμβούλιο.

“Θα παραιτηθώ επειδή δεν θέλω να αφιερώσω τη ζωή μου σε μαλ…”, δήλωσε απερίφραστα χθες το βράδυ ο Ντανιέλ Ντελομέ, δήμαρχος εδώ και 9 χρόνια του Ανζέν, μιας κοινότητας περίπου 6.000 κατοίκων.

Η δήλωσή του δημοσιεύεται από την τοπική εφημερίδα και σχολιάσθηκε ζωηρά στα κοινωνικά δίκτυα, σε σημείο που ο δήμαρχος ζήτησε συγγνώμη.

“Η λέξη αυτή ήταν πολύ κακή και υπερβολική, όμως επιμένω στην ουσία της σκέψης μου”, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Χθες το βράδυ, “η ατμόσφαιρα με αναστάτωσε”, είπε ο δήμαρχος το Ανζέν, ο οποίος διαβεβαιώνει πως “δεν είχε στόχο κανέναν συγκεκριμένα στο εκλογικό τμήμα”.

“Είχα ενοχληθεί πού τόσοι πολλοί άνθρωποι ψήφισαν Εθνικό Μέτωπο”, εξηγεί ο δήμαρχος, ο οποίος έριξε “χρήσιμη ψήφο” στον πρώτο γύρο επιλέγοντας τον Ζαν-Λικ Μελανσόν, αλλά θα ψηφίσει “χωρίς δισταγμό” υπέρ του Εμμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου.

Η Μαρίν Λεπέν, η οποία επιβεβαίωσε στον πρώτο γύρο τη δύναμή της στις εργατικές περιοχές της βόρειας Γαλλίας, συγκέντρωσε περίπου το 38,09% των ψήφων στην κοινότητά του, μπροστά από τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν (19,25%) και τον κεντρώο Εμμανουέλ Μακρόν (17,29%). Σε εθνικό επίπεδο, η Μαρίν Λεπέν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου, πίσω από τον Εμμανουέλ Μακρόν που είναι το φαβορί.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top