Διεθνή

Η Κίνα σε βοήθεια του Ντόναλντ Τραμπ: Απειλεί με κυρώσεις τη Βόρεια Κορέα

Η Κίνα είπε στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι έχει προειδοποιήσει τη Βόρεια Κορέα πως θα επιβάλλει μονομερείς κυρώσεις εάν η Πιονγιάνγκ διεξαγάγει άλλη πυρηνική δοκιμή, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον χθες.

Σε δηλώσεις του στο κανάλι Fox News, ο Τίλερσον σημείωσε πως οι μεγάλες επέτειοι που εορτάστηκαν πρόσφατα στη Βόρεια Κορέα πέρασαν χωρίς τη διεξαγωγή πυρηνικής δοκιμής ή δοκιμαστικής εκτόξευσης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, όπως υπήρχαν φόβοι ότι θα γίνουν.

“Πράγματι οι Κινέζοι μας είπαν πως ενημέρωσαν το καθεστώς (της Β. Κορέας) ότι εάν διεξαγάγουν επιπλέον πυρηνικές δοκιμές, η Κίνα θα επιβάλλει κυρωτικά μέτρα από μόνη της”, είπε ο Τίλερσον, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.

Ο υπουργός δεν διευκρίνισε επίσης πότε έγινε η προειδοποίηση, ενώ δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση από τις κινεζικές αρχές.

Ο Τίλερσον σήμερα αναμένεται να προεδρεύσει σε μια συνάντηση με τους υπουργούς εξωτερικών των χωρών που απαρτίζουν το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όπου, όπως δήλωσε, θα τονίσει την ανάγκη να εφαρμόσει πλήρως κάθε μέλος τις υπάρχουσες κυρώσεις καθώς και πιθανά μελλοντικά βήματα ώστε “να αυξηθεί η πίεση στο καθεστώς”.


Comments


Δημοφιλέστερα


To Top