Ελλάδα

Ξεκινά η δίκη του δημάρχου που δεν έδωσε τα στοιχεία των υπαλλήλων

Από δίκη περνά ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, αφού το 2014 είχε αρνηθεί να δώσει για έλεγχο τους φακέλους με τα στοιχεία 324 εργαζομένων, οι συμβάσεις των οποίων είχαν μετατραπεί, βάσει νόμου, από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Η δίκη του ξεκινά στις 27 Απριλίου ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών.

«Με σχετικό νόμο, η τότε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις, μέσω του προσχηματικού ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «το δημοτικό συμβούλιο είχε πάρει απόφαση τον Σεπτέμβριο του 2014, σύμφωνα με την οποία κανένα στοιχείο και φάκελοι εργαζόμενων να μη δοθούν με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλούν, ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις».

Ακόμη, στο υπόμνημά του προς τον ανακριτή, τον Οκτώβριο του 2014, ο κ. Πελετίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε αντίθετοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στον Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ που μονιμοποιήθηκαν, μέσω της διαδικασίας ΑΣΕΠ, καθόλα νόμιμα. Θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται. Δεν καλύπτουμε διαδικασίες με πλαστά δικαιολογητικά σε καμία περίπτωση. Με βάση τα παραπάνω αρνηθήκαμε ως δημοτική Αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου».

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η δημοτική Αρχή δεν θα συμμορφωθεί με τις αντιλαϊκές υποδείξεις των κυβερνήσεων, θα συνεχίσει αταλάντευτα να υπερασπίζεται την εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα που πλήττονται ανελέητα από την καπιταλιστική οικονομική κρίση», και προστίθεται: «Θα αντιμετωπίσουμε τις διώξεις μαζί με τους εργαζόμενους και τους δημότες του δήμου μας».

Υπενθυμίζεται, ότι η δίκη γίνεται έπειτα από αναβολή που είχε δοθεί τον Ιούλιο του 2016.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top