Διεθνή

Ο Σάιμον, ο γιγαντιαίος λαγός, πέθανε σε πτήση της United Airlines

Ένας γιγαντιαίος λαγός πέθανε κατά τη μεταφορά του με ένα Boeing 767 της εταιρείας United Airlines από το Λονδίνο στο Σικάγο, σε ένα νέο πλήγμα για τη φήμη της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας.

Ο Σάιμον ήταν ηλικίας 10 μηνών, αλλά το μέγεθός του είχε ήδη φτάσει τους 90 πόντους. Ήταν γιος του Ντάριους, του μεγαλύτερου γιγάντιου λαγού στον κόσμο (1,32 μ., στην κεντρική φωτό) και θεωρείτο ότι θα ξεπερνούσε τον πατέρα του σε μέγεθος, σύμφωνα με την Ανέτ Έντουαρντς, την εκτροφέα του.

Η Έντουαρντς υποστήριξε ότι ο Σάιμον ήταν σε άψογη κατάσταση και ότι είχε περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, τρεις ώρες πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος. “Κάτι παράξενο συνέβη και θέλω να μάθω τι ήταν αυτό”, είπε μιλώντας στη βρετανική ταμπλόιντ The Sun.

Η εταιρεία εξέφρασε τη λύπη της για τον θάνατο του Σάιμον.

Για τη United Airlines ο θάνατος του γιγάντιου λαγού σημειώνεται σε μια κακή στιγμή: λίγες μόλις ημέρες μετά το τσουνάμι επικρίσεων που δέχτηκε επειδή απομάκρυνε διά της βίας έναν επιβάτη από αεροσκάφος της στις ΗΠΑ. Τα βίντεο που τράβηξαν άλλοι επιβάτες της πτήσης προκάλεσαν κατακραυγή και ανάγκασαν τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, τον Όσκαρ Μουνιός, να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ, το 2016 πέθαναν 35 ζώα κατά την αεροπορική μεταφορά τους με αεροσκάφη των 17 μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας. Με 14 θανάτους εν πτήσει, η United Airlines έχει το ρεκόρ. Συνολικά πάντως η εταιρεία μετέφερε πέρσι περισσότερα από 97.000 ζώα.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top