Πολιτική

Σκληρές μάχες στο ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις στα ψηφοδέλτια

Το ισχυρό ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει δεύτερο κόμμα στις επόμενες κάλπες και να χάσει ως και τη μισή κοινοβουλευτική του δύναμη, φέρνει αγωνία και εντάσεις.

Παρότι οι πρόωρες εκλογές παίρνουν επ’ αόριστο αναβολή μετά την επικείμενη συμφωνία για την αξιολόγηση, στην Κουμουνδούρου το ισχυρό ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει δεύτερο κόμμα στις επόμενες κάλπες και να χάσει ακόμα και τη μισή κοινοβουλευτική του δύναμη, φέρνει αγωνία και εντάσεις για τα επόμενα ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με τη Real News, από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο Γιάννης Δραγασάκης – εάν δεν τοποθετηθεί ξανά επικεφαλής σε αυτό – οδεύει προς τη Β΄ Αθηνών, η Θεανώ Φωτίου στην Α’ Αθηνών, ενώ η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Κώστας Γαβρόγλου δεν έχουν εκδηλώσει πρόθεση ούτε για το αν ούτε για το πού θα είναι υποψήφιοι.

Ο Νίκος Κοτζιάς (όπως και ο Νίκος Τόσκας, που ήταν στη λίστα της Β’ Αθηνών), ανήκει στην κίνηση «Πράττω» η οποία αν συνεργαστεί ξανά με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει θέση στο Επικρατείας.

Στην Α’ Αθηνών, αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει, θα εκλέξει δύο από τους τέσσερις βουλευτές που έχει σήμερα (Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, που πήρε τη θέση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη).

Στην Α’ Αθηνών, εκτός από τη Θεανώ Φωτίου, υποψήφιοι εκτιμάται ότι θα είναι η Μαρία Κουβέλη, κόρη του Φώτη Κουβέλη, και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Μεγάλη μάχη αναμένεται στη Β’ Αθηνών όπου, μεταξύ άλλων, είναι υποψήφιοι οι: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Ξυδάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής κ.α.

Στα Χανιά αναμένεται να κοντραχτυπηθούν οι Γιώργος Σταθάκης και Παύλος Πολάκης.

Ενδιαφέρον τέλος θα έχει πού θα είναι υποψήφιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, που την τελευταία φορά δεν θέλησε να καταλάβει θέση στη Βουλή, παρότι υπήρξε λίστα.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top