Πολιτική

Σταθάκης: Δε θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης, δε θα έρθουν πρόσθετα μέτρα

«Θετική εξέλιξη αποτελεί το πλεόνασμα του 2016, το οποίο θα αποτελέσει μια πολύ στέρεα βάση για την ανάκαμψη της οικονομίας στο τρέχον έτος και το 2018», υποστήριξε σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σταθάκης εξήγησε, ότι «είναι μια θετική εξέλιξη για τέσσερις λόγους. Πρώτον, δεν θα ενεργοποιηθεί ο “κόφτης”. Μέχρι τέλους του Προγράμματος δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα. Δεύτερον, γιατί το πλεόνασμα διασφαλίζει την ομαλή ολοκλήρωση του Προγράμματος εντός του 2018, με τους στόχους που έχουν τεθεί. Τρίτον, στο πλαίσιο πάντα του μηδενικού δημοσιονομικού αντίκτυπου, μαζί με τα μέτρα του 2019 και του 2020, θα εφαρμοστούν και τα αντιμέτρα, που έχουν τεράστια σημασία για την οικονομία. Και τέταρτον, με αυτό το αποτέλεσμα, έχουμε μια πολύ στέρεα βάση για να συζητήσουμε την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας στο τρέχον έτος και το 2018».

Για τη διαπραγμάτευση και την επιστροφή των θεσμών, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεσήμανε, ότι «έχουμε μια συμφωνία, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη και καλούμαστε να επιλύσουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες. Αναφέρομαι στην τεχνική συμφωνία για την ολοκλήρωση του Προγράμματος το 2018. Έχουμε τη συμφωνία έτοιμη σε αδρές γραμμές για το 2019 και το 2020, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, προκειμένου και τα τρία να ψηφισθούν από κοινού στις 22 Μαΐου».

Τέλος, για την εφαρμογή εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη, ο αρμόδιος υπουργός αποκάλυψε ότι «επίκειται άμεσα η εξαγγελία του Προγράμματος αυτού» και τόνισε, ότι «πέρα από τη γενική αναπτυξιακή στρατηγική, η ανάκαμψη της οικονομίας περνά από σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που υλοποιεί εν πολλοίς η κυβέρνηση. Όπως, το νομοσχέδιο για τα “κόκκινα” δάνεια των επιχειρήσεων, ο αναπτυξιακός νόμος και πληθώρα άλλων που έγιναν ή είναι σε εξέλιξη».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top