Ελλάδα

Στην Κλαυθμώνος το συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς

Η ΓΣΕΕ με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής προκηρύσσει 24ωρη γενική απεργία για τη Δευτέρα 1η Μαΐου και καλεί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Στην Αθήνα η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Συνομοσπονδία αποφάσισε επίσης σύγκληση της Ολομέλειας του Διοικητικού της Συμβουλίου την Τρίτη 2 Μαΐου, προκειμένου να επικυρώσει την εισήγηση του προεδρείου για νέα 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου.

«Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση με τροπολογία της, μετατρέπει την Πρωτομαγιάτικη Απεργία σε υποχρεωτική αργία, επιχειρώντας να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων την ταξικότητα αυτής της ημέρας. Οι εργαζόμενοι όμως, με τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους τις εφαρμόζουν, θα υπενθυμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία, όπως χρόνια πριν οι πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς υποστήριζαν ίσως , γιατί δεν… κυβερνούσαν» αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Εργατικής Πρωτομαγιάς απευθύνει και η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας πως το φετινό μήνυμα είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλες θυσίες.

«Εδώ και επτά χρόνια οι Κυβερνήσεις των μνημονίων και η Τρόικα ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος, την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top