Πολιτική

Τραμπ για Ελλάδα: Είναι σε τραγική κατάσταση, είναι απαίσιο…

Αναφορές στην Ελλάδα έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, προαναγγέλλοντας τη στάση που θα ακολουθήσει ως προς την οικονομική υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο της συντηρητικής ιστοσελίδας Newsmax, ο Τραμπ δήλωσε ότι “θα έχουμε κάτι για το ΔΝΤ σε λίγες μέρες”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει επίγνωση των αμφιβολιών που υπάρχουν για το πώς θα διαμορφωθεί η πολιτική του ΔΝΤ υπό τον ίδιο ως πρόεδρο.

Σύμφωνα με το Newsmax, ο Τραμπ πιθανότατα θα συνεχίσει να υποστηρίζει οικονομικά το ΔΝΤ, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, και δεν θα ζητήσει από το Κογκρέσο να σταματήσει τη χρηματοδότηση προς το Ταμείο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε εξάλλου τη “συμπόνια” του για τα βάσανα της Ελλάδας. “Ελλάδα!”, αναφώνησε σύμφωνα με το Newsmax ο Τραμπ, “είναι σε τόσο τραγική κατάσταση εκεί, είναι απαίσιο. Είστε Έλληνας;”.

Όπως αναφέρει η συντηρητική ιστοσελίδα, τα σχόλια αυτά του Τραμπ έρχονται ένα μήνα μετά την αμφιλεγόμενη κίνησή του να τοποθετήσει τον Ντέιβιντ Μάλπας, γνωστό πολέμιο του ΔΝΤ, σε σημαντικό πόστο στο υπουργείο Οικονομικών, με αρμοδιότητα τη διεθνή οικονομία, ενώ και ο αναπληρωτής του, Άνταμ Λέρικ, επίσης θεωρείται επικριτής του Ταμείου.


Comments


Δημοφιλέστερα


To Top