Πολιτική

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ; Ανασχηματισμό θα φέρει η συμφωνία –Ποιοι υπουργοί φεύγουν

Σχεδόν βέβαιος θεωρείται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης αμέσως μετά την υπογραφή της πολυσυζητημένης συμφωνίας.

Βασικός πρωταγωνιστής όλης αυτής της παραφιλολογίας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφού όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα παραμείνει στη θέση του «τσάρου» της οικονομίας ή όχι.

Με τη διαπραγμάτευσή της στην κορύφωση η αντικατάσταση Τσακαλώτου ήταν εντελώς εκτός κάδρου. Όμως μετά την υπογραφή της συμφωνίας τα δεδομένα αλλάζουν. Ουσιαστικά το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα κι εδώ τίθεται το ερώτημα αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που ήδη έχει καταθέσει τις ενστάσεις του κι έχει μιλήσει για δυσάρεστη συμφωνία, θα θελήσει να παραμείνει στη θέση του και να τα θέσει σε εφαρμογή.

Η πρωτοβουλία αντικατάστασης του Τσακαλώτου βέβαια μπορεί να μην ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο, λένε κάποιοι με νόημα. Αν υπάρξει αντικατάσταση κάποιοι βλέπουν ως τους πλέον πιθανούς υποψήφιους για τη θέση του τον αναπληρωτή υπουργό Γ. Χουλιαράκη ή τον στενό συνεργάτη του Α. Τσίπρα και υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Δ. Λιάκο.

Οι τροϊκανοί έχουν εκφράσει κάποιες δυσαρέσκειες για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε κάποια παραγωγικά υπουργεία, ωστόσο οι θέσεις των κυρίων Σταθάκη και Παπαδημητρίου φαίνεται ότι δεν κινδυνεύουν καθώς όπως και στην περίπτωση Τσακαλώτου ως τώρα έχουν αναλάβει δύσκολα ζητήματα όπως τα κόκκινα δάνεια και τα ενεργειακά που πρέπει να προχωρήσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Ποιους θα πάρει η μπάλα
Αν υπάρξουν εξελίξεις στο Οικονομικών τότε ίσως ανοίξει η πόρτα της αντικατάστασης υπουργών που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο όπως είναι ο Ν. Τόσκας και ο Γ. Μουζάλας.

Παρά την αντίστοιχη στοχοποίηση και του Χ. Σπίρτζη ο υπουργός φαίνεται πως ανήκει στη λεγόμενη ομάδα των αμετακίνητων. Ειδική περίπτωση φαίνεται ότι αποτελεί ο Πάνος Σκουρλέτης, καθώς οι περισσότεροι τονίζουν πως ο Α. Τσίπρας δεν θα ήθελε να ανοίξει περισσότερα μέτωπα, εάν υπάρξει θέμα με τον Ε. Τσακαλώτο.

Πολλοί είναι τέλος εκείνοι που τονίζουν ότι εάν υπάρξει αντικατάσταση του Ε. Τσακαλώτου σε αυτή θα περιοριστούν και οι αλλαγές, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως με την υπογραφή της συμφωνίας το Μαξίμου θέλει να ξεκινήσει την περίοδο της επιστροφής στον κανονικότητα κι οι εντάσεις δεν βοηθούν.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top