Διεθνή

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ Η Β. ΚΟΡΕΑ: Κρίσιμη τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ με Μέρκελ

Τηλεφωνική συνομιλία για το θέμα της Β. Κορέας, είχαν ο Αμερικανός πρόεδροςΝτόναλντ Τραμπμε την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν την «επείγουσα πρόκληση στον τομέα της ασφάλειας» που θέτει η Βόρεια Κορέα σε μια τηλεφωνική τους συνδιάλεξη σήμερα, έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

Σε μια ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας επισημαίνεται ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τα θέματα της Συρίας και της Υεμένης και την ανάγκη για την ειρηνική επίλυση της σύρραξης στην Ουκρανία.

Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, ζήτησε πρόσθετες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Το Συμβούλιο πρέπει να προετοιμαστεί να επιβάλει πρόσθετες και ισχυρότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για τα προγράμματά της, για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας στους δημοσιογράφους προσερχόμενος σε γεύμα με πρεσβευτές κρατών – μελών του Σ.Α.

«Αυτή είναι μια αληθινή απειλή για τον κόσμο, είτε θέλουμε να μιλάμε για αυτήν είτε όχι. Η Βόρεια Κορέα είναι μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα και είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε επιτέλους», συμπλήρωσε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top