Πολιτική

ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΒΒΙΔΗ- «Είστε γραφικός» – Ο χαρακτηρισμός του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της ΝΔ

Σε άγρια κόντρα μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίχθηκε στη Βουλή η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για τα πρόστιμα των λαθρεμπόρων.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: Γιατί αυτή η τροπολογία γίνεται αποδεκτή χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση από την κυβέρνηση; Κ. Βούτση προστατέψτε το κύρος του Κοινοβουλίου. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται άλλο αυτή η κατάσταση. Καλώ τον Πρωθυπουργό να αποσύρει την τροπολογία η να δώσει επαρκείς εξηγήσεις. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ είπε «Να πείτε ποιους αφορά η τροπολογία για τις παραβάσεις λαθρεμπορίας».

Η δευτερολογία Μητσοτάκη
«Δεν μιλήσατε για την ουσία της τροπολογίας. Αν είχε σκοπό να προστατεύσει επενδυτές γιατί έρχεται ως τροπολογία ενός βουλευτή Κοζάνης κι όχι από τον ίδιο τον υπουργό. Σας προτείνω μία συμβιβαστική λύση. Θα αποσύρετε την τροπολογία, η οποία δεν είναι κατεπείγουσα. Θα την ξανακαταθέσετε, αφού πρώτα ελεγχθεί από το ΓΛΚ.
Αν κριθεί πως πρέπει να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του επενδυτή, εδώ είμαστε να το κάνουμε».

Επίθεση από Τσίπρα
Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας ότι θέτει θέματα επί του διαδικαστικού γιατί δεν έχει τι άλλο να πει, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής με αφορμή την τροπολογία για τα πρόστιμα των λαθρεμπόρων που κατατέθηκε χθες και ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα, είπε ο κ. Τσίπρας:
«Δεν είμαι περισσότερα χρόνια από εσάς στη βουλή, ζήσαμε μαζί όμως τη κοινοβουλευτική διαδικασία από το 2009. Μαζί ζήσαμε την περίοδο Σαμαρά που δεν ήρθε να απαντήσει σε κανέναν στη Βουλή και με μια διαδικασία φαστ τρακ που είχατε σπάσει διεθνώς το ρεκόρ τροπολογιών.

Μιλάτε για τροπολογία; Ξεχνάει τις τροπολογίες που έδωσαν ασυλία στους τραπεζίτες και τα θαλασσοδάνειά τους.

Η κοινοβουλευτική λειτουργία κανείς δεν λέει ότι ειναι παντα ανέφελη ότι δεν πρέπει όλοι να τη βελτιώσουμε και εγώ θα ήθελα πάντα οι υπουργοί να είναι εδώ και να απαντούν και εγώ προσπαθώ να είμαι παντα εδώ και να απαντάω
Θέλω να πως όμως κ. Μητσοτάκη όταν υπάρχει θέμα ουσίας δεν πρέπει να βάζετε θέμα διαδικασίας.
Χθες στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό υπήρχε μια τροπολογία που έγινε δεκτή. Τι λέει; Λέει κάτι που εσείς πρώτα θα έπρεπε να είχατε επικροτήσει γιατί υποτίθεται ότι κόπτεστε για τις επενδύσεις.
Γιατί λοιπόν παίρνετε το λόγο κατά παράβαση του κανονισμού, γιατί αρνείστε να συζητηθεί η ουσία, σας προκαλώ να συζητηθεί η ουσία και όχι η διαδικασία, αν έχετε το θάρρος.
Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξή του βρίσκονται σε διαρκές βέρτιγκο στις 7 Απριλίου όταν παρελπίδα έκλεισε η πολιτική συμφωνία τώρα κλείνει και η τεχνική συμφωνία και η χώρα βγαίνει από τον κυκεώνα που εσείς τη φέρατε.
Η αγωνία σας είναι έκδηλη και μη έχοντας τι να πείτε έρχεστε εδώ και δημιουργείτε επί της διαδικασίας ζητήματα. Είχα πει ότι όταν σταματήσει η καταστροφολογία εσείς θα είστε γραφικός τώρα αποδεικνύετε ότι είστε και γραφικός επί της διαδικασίας.

Δείτε το βίντεο:

Επίθεση Καμμένου σε ΝΔ: «Εσείς φιλούσατε κατουρημένες ποδιές του Σαββίδη»
Στην κόντρα των δύο παρενέβη ο Πάνος Καμμένος ο οποίος αναφέρθηκε στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη υποδηλώνοντας εμμέσως ότι η τροπολογία αφορά το συγκεκριμένο πρόσωπο.

«Εκπλήσσομαι από τη θέση της ΝΔ. Είναι μικρός ο κόσμος. Θα του έλεγα να ρωτήσει τους βουλευτές ΝΔ που εκλιπαρούσαν τον Ιβάν Σαββίδη το 2013 να πάρει τη ΣΕΚΑΠ. Ρωτήστε τον κ. Κεδίκογλου που εκλιπαρούσε να πάρει ο Σαββίδης τη ΣΕΚΑΠ. Γιατί δεν ρωτάτε βουλευτές της ΝΔ από τη Μακεδονία που εκλιπαρούσαν τον Σαββίδη. Τότε η ΝΔ είχε υποσχεθεί όχι μόνο διαγραφή παλιών προστίμων αλλά και ότι τα μηχανήματα που είχαν μπλοκάρει στα τελωνεία θα απελευθερώνονταν χωρίς πρόστιμα. Καταθέτει ονομαστική για όσα έπρεπε να κάνει όταν ήταν στην κυβέρνηση Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι θα φέρουμε τροπολογία και όπου υπάρχουν επενδύσεις σε επιχειρήσεις που πάνε να κλείσουν. Πράττετε αντεθνικά όπως οι ευρωβουλευτές σας. Εμποδίζετε επενδύσεις ακόμα και εκείνες που εσείς φέρατε φιλώντας κατουρημένες ποδιές του Σαββίδη».

Δείτε το βίντεο:


Λοβέρδος: «Πρωθυπουργός και Καμμένος παραδέχτηκαν ότι η τροπολογία είναι φωτογραφία!»
Ο Ανδρέας Λοβέρδος παίρνοντας τον λόγο μίλησε για «τροπολογία της ντροπής, χαριστική, που όλοι συζητούσαν ποιον αφορά και ο υπουργός και ο βουλευτής κάνανε πως δεν ξέρανε». Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «έρχεται σήμερα ο πρωθυπουργός να μιλήσει για κίνδυνο απόλυσης συγκεκριμένων υπαλλήλων, ξέρει ο πρωθυπουργός, και να πάρει και την ευθύνη ο ίδιος για την ρύθμιση αυτή που βάλανε βουλευτή τους να την φέρει, τάχα ότι την αποδέχεται η κυβέρνηση». Αναφερόμενος στον κ. Καμμένο δήλωσε: «Ερχεται και ο κύριος Καμμένος ειλικρινέστατα και είπε ότι πρόκειται για την ΣΕΚΑΠ και για την συγκεκριμένη επένδυση. Δηλαδή είπε ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός του δεύτερου κυβερνώντος κόμματος ότι η τροπολογία είναι φωτογραφία!».

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι εγείρεται σοβαρό ζήτημα για τον τρόπο που σκέφτεται η κυβέρνηση και ότι εγείρονται υποψίες διαφθοράς: «Έχει σχέση και με μίντια και με άλλα που θα συμβούν τις επόμενες ημέρες». Τέλος δήλωσε ότι κατά τη χθεσινή συζήτηση προέκυψε και ένα ακόμη θέμα. Όπως εξήγησε: «Ενώ η συνεδρίαση πήγαινε να κλείσει, μου έδωσε στη συνέχεια τον λόγο. Και υπάλληλός σας, αξιωματούχος της Βουλής, ειδικός γραμματέας διέπραξε μία σειρά παραβάσεις, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο διατάραξη συνεδρίασης της Ολομέλειας, κλείνοντας τα μικρόφωνα. Αν θέλετε μεθόδους Μαδούρο να πάτε στη Βενεζουέλα. Εδώ είστε υποχρεωμένος απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο που διορίσατε να πάρετε θεσμικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται και με τον ποινικό κώδικα, αλλιώς είστε συνυπεύθυνος για την ασχημία που έγινε χθες το βράδυ».

Δείτε το βίντεο:

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top