Διεθνή

Άγκυρα και Μόσχα υπέγραψαν άρση του εμπάργκο

Σχεδόν 20 μέρες μετά το ταξίδι του Ερντογάν στη Ρωσία, την συνάντηση με τον Πούτιν και την κοινή δήλωση αποκατάστασης των σχέσεων των δύο χωρών, μετά την κρίση που προκάλεσε η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της Συρίας, τον Νοέμβριο του 2015, η Μόσχα και η Άγκυρα – με κοινή τους δήλωση -αποφάσισαν να άρουν τους περιορισμούς που είχαν επιβάλει στις εμπορικές τους συναλλαγές.

Τη δήλωση υπέγραψαν οι αντιπρόεδροι των κυβερνήσεων των δύο χωρών, Αρκάντι Ντβόρκοβιτς και Μεχμέτ Σισμέκ, παρουσία του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μενβέντιεφ και του Τούρκου ομολόγου του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μενβέντιεφ συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), στο περιθώριο της οποίας είχε συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του.

Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα η υπηρεσία τύπου της ρωσικής κυβέρνησης, ο Ρώσος πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Comments


Δημοφιλέστερα


To Top