Πολιτική

Άρον- άρον «μάζεψε» το υπουργείο Παιδείας την ανακοίνωση για τους καταληψίες στο Ρέθυμνο

Σε μια εντυπωσιακή αναδίπλωση σχετικά με τη δικαστική απόφαση κατά μαθητών στο Ρέθυμνο, προχώρησε αργά απόψε το βράδυ το υπουργείο Παιδείας.

Αρχικά, σε ανακοίνωσή του που βγήκε το απόγευμα της Τρίτης το υπουργείο Παιδείας, χαρακτήριζε απαράδεκτη τη συμπεριφορά του διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που παρέπεμψε τους μαθητές στη δικαιοσύνη για θέματα που πρέπει να επιλύονται στη σχολική κοινότητα, κάνει λόγο για «υπερβολική» δικαστική απόφαση «που στιγματίζει 14χρονα παιδιά» και σημειώνει ότι ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου προτίθεται να ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης την επανεξέταση των σχετικών άρθρων του ποινικού κώδικα, ώστε να αποτραπούν ανάλογες καταδίκες.

Πριν από λίγη ώρα, ωστόσο, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσίευσε μια διορθωτική ανακοίνωση απ’ όπου απουσιάζει παντελώς κάθε κριτική στην απόφαση της δικαιοσύνης.

Στη νεότερη ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση σε κοινωνική εργασία τριών μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που πήραν μέρος στις καταλήψεις του περασμένου Σεπτεμβρίου, θεωρεί απαράδεκτη την αντιμετώπιση των μαθητών από την πλευρά του Διευθυντή του Σχολείου που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές εντός του σχολείου».

Τέλος, συμπληρώνεται ότι «τέτοια θέματα πρέπει να επιλύονται με ευθύνη των Διευθυντών Σχολείων, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εντός της σχολικής μονάδας και όχι με προσφυγή στις δικαστικές αρχές».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top