Πολιτική

Αντώναρος διαφωνεί με Μητσοτάκη: Δεν μπορεί να κάνουμε εκλογές κάθε λίγο

«Η συνεχής επίκληση των εκλογών δεν δημιουργεί το πλαίσιο που χρειάζεται η χώρα» είπε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος -επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή- Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6 FM της Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως «η κάθε κυβέρνηση πρέπει να έχει μια τετραετία για να ξεδιπλώσει το πρόγραμμα της».

«Μόλις εκλεγεί μια κυβέρνηση αρχίζουν από την επομένη μέρα όλα τα πολιτικά κόμματα και μιλάνε για εκλογές. Η κάλπη δείχνει πάντα τι θέλει, κατά πλειοψηφία, ένας λαός. Σωστό, λάθος, αυτό είναι που θέλει ο λαός» υπογράμμισε ο κ. Αντώναρος σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε: «Πρέπει, λοιπόν, η κάθε κυβέρνηση να έχει κάποιο χρόνο. Εγώ πιστεύω πρέπει να έχει την τετραετία. Το έλεγα πάντα αυτό το πράγμα, δεν το λέω τώρα και θεωρηθεί ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να μείνει μια τετραετία. Πρέπει να μείνει μια τετραετία να ξεδιπλώσει ένα πρόγραμμα. Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες. Εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, πάει σε εκλογές. Η συνεχής επίκληση εκλογών δεν δημιουργεί το πλαίσιο εκείνο, το οποίο χρειάζεται. Οι εκλογές είναι απαραίτητες στη δημοκρατία, αλλά όχι κάθε τρεις και μία».

Σχετικά με την τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς παρατήρησε πως «είναι κατ΄ αρχάς θετικό το ότι ξεπεράστηκε το αγκομαχητό» για το αν και πότε θα κλείσει η αξιολόγηση και επισήμανε ότι τώρα πρέπει να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για να γίνουν επενδύσεις στη χώρα.

Ο κ. Αντώναρος είπε ότι θα παραστεί στην εκδήλωση που θα γίνει σήμερα στις 7 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη (συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης της ΔΕΘ) για την παρουσίαση έκδοσης σχετικά με την ελληνική οικονομία στην περίοδο 2000-2015, στην οποία θα δώσει το «παρών» και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι δεν υπάρχει διαπάλη Μητσοτακικών-Καραμανλικών στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. «Ο Κώστας Καραμανλής είναι στρατηγός της παράταξης. Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός, είναι ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΝΔ, αλλά τον διακρίνει μια κομματική αφοσίωση» δήλωσε ο κ. Αντώναρος.

Για τον εαυτό του ο κ. Αντώναρος είπε ότι στηρίζει τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, και σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει στην κάλπη αυτό για το οποίο εξελέγη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top