Διεθνή

Απαγορεύτηκε σε γαλλικά ΜΜΕ η κάλυψη των εκλογών στο στρατόπεδο της Λεπέν

Μέσα μαζικής ενημέρωσης της Γαλλίας και χωρών του εξωτερικού κατήγγειλαν σήμερα ότι τους «απαγορεύτηκε» να παραστούν και να καλύψουν τη βραδιά των εκλογών στο στρατόπεδο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου. Ως ένδειξη αλληλεγγύης η εφημερίδα Liberation, οι εφημερίδες l’Humanité και Le Monde και το περιοδικό Inrocks ανακοίνωσαν «μποϊκοτάζ».

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι του ακροδεξιού κόμματος έκαναν λόγο για «έλλειψη χώρου».

Με αναρτήσεις τους στο Twitter, δημοσιογράφοι των ενημερωτικών ιστότοπων Buzzfeed, Mediapart, Les Jours, Rue89, StreetPress, Politico, Bondy Blog, Explicite, Brut, Konbini, όπως επίσης του περιοδικού Politis ή της εκπομπής Quotidien του TMC κατήγγειλαν ότι δεν τους δόθηκαν διαπιστεύσεις από το ακροδεξιό κόμμα.

Επίσης στο Twitter, ένας δημοσιογράφος που εργάζεται στο αμερικανικό περιοδικό The Atlantic επιβεβαίωσε ότι δεν του δόθηκε διαπίστευση, όπως και σε μια δημοσιογράφο της ιταλικής τηλεόρασης Rai και σε έναν άλλο του βρετανικού ενημερωτικού δικτύου Sky News.

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, στον ιστότοπο Mediapart, στην εκπομπή Quotidien και στον δημοσιογράφο του περιοδικού Marianne, που συνέγραψε το βιβλίο- έρευνα για τη Μαρίν Λεπέν, είχε ήδη απαγορευτεί η είσοδος στη βραδιά των εκλογών στο Ενίν Μπομόν (Πα ντε Καλαί).

«Ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους μας, η ομάδα σύνταξης της Libération, που δεν γνωρίζει έως αυτή την ώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές εάν θα αντιμετωπίσει το ίδιο μέτρο, αποφάσισε να μην πάει στη βραδιά που οργανώνει το ακροδεξιό κόμμα. Αυτά τα αντιδημοκρατικά μέτρα, που αντίκεινται στην ελευθερία της ενημέρωσης πρέπει να σταματήσουν, όπως ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων στις εκδηλώσεις» επισήμανε από την πλευρά του σε ένα άρθρο ο Ζοάν Ιφναζέλ, αναπληρωτής διευθυντής της Libération.

«Ως ένδειξη αλληλεγγύης, μποϊκοτάρουμε επίσης την εκλογική βραδιά του FN» γνωστοποίησε το περιοδικό Les Inrocks στο Twitter.

Ο δημοσιογράφος της L’Humanité που καλύπτει το ρεπορτάζ του Εθνικού Μετώπου είπε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι θα μποϊκοτάρει την εκλογική βραδιά του FN.

Mε ανάρτηση στο Twitter και η Le Monde γνωστοποίησε την πρόθεσή της περί «μποϊκοτάζ» της εκλογικής βραδιάς του Εθνικού Μετώπου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top