Διεθνή

Βενεζουέλα: Διαδηλωτές περιέλουσαν με βενζίνη δημοσιογράφους

Χιλιάδες αντιτσαβίστες (όνομα που έχουν πάρει από τον εκλιπόντα πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες) προσπάθησαν και πάλι χθες, όπως κάνουν καθημερινά από την 1η Απριλίου που ξεκίνησε το κίνημα αυτό των διαδηλώσεων, να φτάσουν στο κέντρο του Καράκας. Κρατώντας σημαίες της Βενεζουέλας και πανό που έγραφαν «Όχι στη δικτατορία», οι διαδηλωτές ζητούσαν και πάλι χθες την αποχώρηση του Μαδούρο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν με τη χρήση δακρυγόνων τους διαδηλωτές ενώ νεαροί διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπα έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν και σε κάποιες δυτικές Πολιτείες της Βενεζουέλας. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρεις από σφαίρες στην πόλη Μερίντα, ενώ κάποια επεισόδια συνεχίζονταν μέχρι το βράδυ.

Συνολικά 19 δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση χθες, είτε από διαδηλωτές, είτε από στρατιωτικούς ή αστυνομικούς, σύμφωνα με το Εθνικό Συνδικάτο Εργαζόμενων στον Τύπο (SNTP).

Διαδηλωτές περιέλουσαν μια ομάδα δημοσιογράφων του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου Globovision με βενζίνη και απείλησαν να τους βάλουν φωτιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικτύου στον ιστότοπό του.

Οι αντίπαλοι του Μαδούρο διαμαρτύρονται συχνά ότι οι διαδηλώσεις τους δεν προβάλλονται από τα μέσα ενημέρωσης, μια κατάσταση που είναι αποτέλεσμα της «λογοκρισίας και αυτολογοκρισίας» που επιβάλλει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το SNTP.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top