Πολιτική

Γεννηματά: Πρόκληση να μας ζητούν να ψηφίσουμε τα δήθεν αντίμετρα

Σφοδρά πυρά κατά του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, κατηγορώντας τον ότι δεν τήρησε την κοινοβουλευτική σειρά προτεραιότητας στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών όπως συνηθίζεται, εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά αμέσως μόλις ανέβηκε στο βήμα, αφού ολοκληρώθηκε η αντιπαράθεση των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη.

«Έχετε απόλυτη ευθύνη γι’ αυτό που συνέβη, δεν έχει συμβεί ποτέ στα κοινοβουλευτικά χρονικά, δεν τηρήθηκε η κοινοβουλευτική σειρά των κομμάτων και δεν υπήρξε σεβασμός στο να μιλήσουμε πριν από τον πρωθυπουργό. Αν νομίζετε ότι η κακοπαιγμένη παράσταση έχει ακροατήριο, κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Ο ελληνικός λαός βλέπει τις θυσίες του να μην πιάνουν τόπο, να πετάγονται στο καλάθι των αχρήστων και περίμενε να ακούσει σήμερα απαντήσεις – και όχι αυτή την καρικατούρα του δικομματισμού που δεν κόβει πια εισιτήρια, ούτε στο διάλλειμα. Λυπάμαι πραγματικά για τη στημένη παράσταση με τη συμμετοχή του προέδρου της Βουλής» είπε διαμαρτυρόμενη στον κ. Βούτση η κ. Γεννηματά, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέστησε σαφές ότι οι βουλευτές της δεν θα ψηφίσουν ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «συμφωνία με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου» και για «εκχώρηση της διαχείρισης των οικονομικών του κράτους που είναι η σοβαρότερη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στη σύγχρονη ιστορία μας».

«Είναι μια συμφωνία ντροπής. Είναι πρόκληση να μας ζητούν να ψηφίσουμε τα δήθεν αντίμετρα. Όχι σε όλα τα μέτρα και τα αντίμετρα που φέρνετε σήμερα. Η καθυστέρηση της κυβέρνησης δεν ήταν τυχαία. Έδωσε τη δυνατότητα να μπουν μέτρα που δεν ήταν στη συζήτηση το φθινόπωρο. “Τα έδωσε όλα” συνειδητά στους δανειστές. Από το “go back κυρία Μέρκελ” στο “welcome home κυρία Μέρκελ”. Σε λίγο θα τους δώσετε και τα κλειδιά», ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σχετικά με το χρέος και τις συζητήσεις που γίνονται, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εγκατέλειψε την απόφαση του Eurogroup του 2012 για το χρέος, πριμοδότησε τους Ευρωπαίους τραπεζίτες με 6 δισ. ευρώ (κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα), πήρε αόριστες υποσχέσεις το 2016 και τώρα λέει στους δανειστές “δώστε ό,τι προαιρείστε” για να σώσουμε τα προσχήματα». Τέρμα η πλάκα. Δεν δικαιούστε, δεν σας παίρνει να φέρετε τίποτα λιγότερο από την απόφαση του 12», ανέφερε απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση.

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον κατηγόρησε ότι «οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία το καλοκαίρι του 2015», με δεύτερη πράξη του «την εκχώρηση του δημοσίου πλούτου για 99 χρόνια και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με 9 δισ. μέτρα».

«Μιλάμε για 4ο μνημόνιο γιατί έχει δεσμεύσεις έως το 2021. Αλυσοδέσατε τη χώρα, επιβάλετε την επιτροπεία του ΔΝΤ χωρίς χρηματοδότηση. Ποτέ δεν διαπραγματευθήκατε σοβαρά, περιοριστήκατε σε επικοινωνιακές κορώνες» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά και υπογράμμισε: «Τέρμα η πλάκα, τα δίνετε όλα για να κρατήσετε την καρέκλα. Από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης πήγαμε στην άνευ όρων παράδοση, από το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” φθάσαμε “στο κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη”. Λέγατε “δεν πρόκειται να συμφωνήσω ούτε σε ένα ευρώ νέα μέτρα”…».

Επίσης, άσκησε έντονη κριτική για «σκανδαλολογία της κυβέρνησης για αντιπερισπασμό, με κατασυκοφάντηση των πολιτικών της αντιπάλων, ιδιαίτερα της δικής μας παράταξης. Χτίζει μεθοδικά τη δική του διαπλοκή. Η παράταξή μας ούτε εκφοβίζεται ούτε εκβιάζεται. Διαφάνεια γι’ όλους, διαφάνεια παντού. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε. Ο πρωθυπουργός έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα του. Αφού απέτυχε με τον Καλογρίτσα να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ channel, συνεχίζει τώρα με άλλον επιχειρηματία στον οποίο χαρίζει δεκάδες εκατ. ευρώ, την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης. Ως εδώ. Η καταδίκη του ελληνικού λαού θα πέσει πολύ βαριά στις πλάτες σας. Και αν νομίζετε ότι ο λαός θα σας στηρίξει, ιδού η Ρόδος, παραιτηθείτε. Αλλά δεν τολμάτε», σημείωσε.

Τέλος, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «προσπαθεί επικοινωνιακά να παίξει ακόμα και με τη λέξη “αλλαγή” – τη λέξη σύμβολο που χρησιμοποίησε ο Ανδρέας, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, για να εκφράσει τις μεγάλες τομές που έγιναν στην χώρα, στην κοινωνία, στους θεσμούς, στο κοινωνικό κράτος, στην εξωτερική μας πολιτική στην δεκαετία του ’80. Η αλλαγή, ως προοδευτικό κίνημα και ως πολιτική, κύριοι της ΝΔ, δεν πλαστογραφείται, ούτε αντιγράφεται. Ματαιοπονείτε»

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top