Διεθνή

Γιατί ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν παρέστη στη Eurovision

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο γνωστοποίησε σήμερα ότι ακύρωσε τα σχέδιά του να παραστεί στον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που διεξάγεται στο Κίεβο, εξαιτίας των εχθροπραξιών που ξέσπασαν στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου σκοτώθηκαν τέσσερις άμαχοι.

«Η Eurovision είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Ουκρανία. Με τη Μαρίνα (σ.σ τη σύζυγό του) σκοπεύαμε να παραστούμε στον τελικό του διαγωνισμού και είχαμε καλέσει τους στρατιώτες μας και τους απόμαχους να υποστηρίξουν την Ουκρανία μαζί μας» έγραψε ο Ποροσένκο στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Εντούτοις, εξαιτίας των βομβαρδισμών στην Αβντιίβκα και τον θάνατο αμάχων, έλαβα την απόφαση να ακυρώσω τα σχέδιά μου να παραστώ στον τελικό της Eurovision» συνέχισε ο ίδιος.

Τρεις γυναίκες και ένας άνδρας σκοτώθηκαν όταν οβίδα κατέληξε στην αυλή του κτιρίου τους στην Αβντιίβκα, περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας η οποία συνταράσσεται από τον πόλεμο τα τελευταία 3 χρόνια, είχε νωρίτερα γνωστοποιήσει ο Πάβλο Τζεμπρίβσκι, επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής του Ντονέτσκ.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής βομβάρδισαν συνοικίες αμάχων» έγραψε ο ίδιος.

Με τους σημερινούς νεκρούς, ο αριθμός των ανθρώπων, άμαχοι και Ουκρανοί στρατιώτες, που έχουν χάσει την ζωή τους στην ανατολική Ουκρανία από τις αρχές του μήνα ανέρχεται σε 14, σύμφωνα με τις αρχές.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top