Ελλάδα

Γιώργος Φιλιππάκης: Δεν είπα σε κανέναν να προχωρήσει σε τρομοκρατικές επιθέσεις

Ραδιοφωνικές δηλώσεις, μέσω των οποίων ξεκαθάρισε ότι δεν μετανιώνει για όσα έγραψε στο Facebook σχετικά με την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, αναφέροντας ότι δεν θα τον ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Γιάννη Στουρνάρα, πραγματοποίησε ο Γιώργος Φιλιππάκης.

Ο δημοσιογράφος τόνισε επίσης μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Flash ότι «δεν είπα σε κανέναν να προχωρήσει σε τρομοκρατικές επιθέσεις». Και διερωτήθηκε εάν είναι δυνατόν «ένας απλός πολίτης, να κατευθύνω τους λεγόμενους τρομοκράτες;».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ποτέ δεν φαντάστηκα, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η διατύπωση μιας γνώμης, μιας κρίσης, μιας άποψης στους φίλους στην προσωπική μου ιστοσελίδα, θα μπορούσε να ποινικοποιηθεί από οποιονδήποτε. Αυτές τις θέσεις, τις αναρτήσεις, την άποψή μου εν πάση περιπτώσει, την εξέφρασα σαν απλός πολίτης και όχι σαν ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ που συμβαίνει να είμαι στο απερχόμενο πλέον διοικητικό συμβούλιο, γιατί στις 7 και 8 Ιουνίου έχουμε εκλογές, σήμερα μάλιστα είναι η γενική συνέλευση. Επομένως, κάποιοι θέλουν να ποινικοποιήσουν τη συζήτηση μιας παρέας, θα μπορούσα να το πω, τη συζήτηση μεταξύ φίλων στο διαδίκτυο.

Ήταν δύο αναρτήσεις, μία την περασμένη Πέμπτη και μια άλλη την περασμένη Παρασκευή. Μία όσον αφορά τον τραυματισμό του κ. Παπαδήμου και μια άλλη την επόμενη μέρα, την Παρασκευή, σχετικά με τη συνάντηση Παπαδήμου-Στουρνάρα και η οποία βέβαια, η δεύτερη ανακοίνωση της Παρασκευής, κατέληγε στο κλασικό που προκάλεσε θύελλα αγανάκτησης σε κάποιους, ότι δε θα με ενοχλούσε να δω να σκάει μια βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα. Αυτό, δε σημαίνει ότι λέω σε κάποιον πήγαινε να τον σκοτώσεις», δήλωσε αρχικά.

Και συνέχισε: «Με αφορμή τα όσα έχει κάνει στην Ελλάδα μέχρι τώρα ο κ. Στουρνάρας είτε όταν ήταν υπουργός, είτε ο Παπαδήμος που ήταν πρωθυπουργός υπηρεσιακός κλπ, σας λέω το εξής: περισσότερες από 7 χιλιάδες αυτοκτονίες, με πρώτη αν θυμάμαι καλά, ενός συνταξιούχου φαρμακοποιού, ή τουλάχιστον αυτή εγώ θεωρώ πρώτη, στο Σύνταγμα, που αυτοκτόνησε με το πιστόλι του. Δεκάδες άλλοι έχουν αυτοκτονήσει, που δεν μπορούν να ζήσουν, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις κοινωνικές καθημερινές τους ανάγκες».

Σε ερώτηση εάν θεωρεί ηθικούς αυτουργούς τους κ.κ. Παπαδήμο και Στουρνάρα, απάντησε: «Θεωρώ ότι συμμετείχαν στην εξαφάνιση, εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού και γενικά τη διάλυση της χώρας. Ο δημόσιος πλούτος είναι γεγονός ότι παραδίδεται αμαχητί στα χέρια των πολυεθνικών, το ξένο κεφάλαιο μπαίνει, είναι γνωστά αυτά τα πράγματα, ό,τι και να λέω εγώ τα έχουν πει άλλοι. Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι τόσο ο κ. Στουρνάρας, όσο και ο κ. Παπαδήμος, είναι υπάλληλοι των ξένων μονοπωλίων. Ο κ. Παπαδήμος, αν δεν απατώμαι, πρέπει να έχει σχέση και με την Goldman Sachs, ήταν αντιπρόεδρος -αν θυμάμαι καλά- νομίζω στην ΕΚΤ, σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών».

«Αυτό που με κατηγορούν, ότι συνιστά ακραίες συμπεριφορές, δεν περίμενε κανείς από μένα να το καταλάβει. Αυτήν τη στιγμή, μπορεί να μη βγαίνει ο κόσμος στο δρόμο καθημερινά, αλλά μην ξεχνάτε τι γινόταν την εποχή των αγανακτισμένων. Και να σας πω επίσης και κάτι άλλο, πέστε μου αυτός που του παίρνουν το σπίτι μέχρι τώρα με τους πλειστηριασμούς που πάρα πολλοί ακυρώνονται και από το Σεπτέμβρη, αν δεν κάνω λάθος, ενδεχομένως και νωρίτερα – μπορεί να κάνω λάθος εγώ, θα μπει με ηλεκτρονικό σύστημα και χάνει το σπίτι του, αυτή τι συμπεριφορά είναι από πλευράς των funds, των τραπεζών κλπ», ανέφερε στη συνέχεια.

Σε ερώτηση για το εάν τα παραπάνω δικαιολογούν τρομοκρατικές επιθέσεις, σημείωσε: «Κοιτάξτε, εγώ δεν είπα σε κανέναν να προχωρήσει σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Είναι δυνατόν, ένας απλός πολίτης, εγώ δηλαδή, να κατευθύνω τους λεγόμενους τρομοκράτες; Μα συγγνώμη, αυτό το πράγμα μπορεί να τεθεί στο δικαστήριο, για μια Δικαιοσύνη η οποία θέλει σώνει και καλά να καταδικάσει κάποιον. Μα, αν είναι ποτέ δυνατόν – εγώ, με ένα κείμενο που έγραψα. Ξέρετε τι γράφεται αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο, από άτομα που συμφωνούν μαζί μου ή και από άτομα που είναι εναντίον μου»;

Για το εάν έγιναν κινήσεις για τη σύλληψή του, είπε: «Δεν με έχει ενοχλήσει κανείς μέχρι αυτήν τη στιγμή. Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχει διαταχθεί μετά τα δύο δημοσιεύματά μου, προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελέα – προκαταρκτική σημαίνει να διαπιστωθεί αν υπάρχει αδίκημα ή όχι. Απλά το Σάββατο υπήρχαν πάρα πολλές φήμες ότι έχει βγει ένταλμα σύλληψης και ότι εν πάση περιπτώσει θα συλληφθώ, έχει υποβληθεί μήνυση κλπ. Να σας πω την αμαρτία μου, επειδή ξέρω και πώς δουλεύει και η Αστυνομία, δεν είχα καμία διάθεση να ξεκουραστώ Σάββατο και Κυριακή μέσα στα κρατητήρια της Ασφάλειας στον 7ο όροφο στη ΓΑΔΑ. Βεβαίως, αναγκάστηκα κι εγώ να πάρω κάποια μέτρα, εξαφανίστηκα – αλλού εγώ, αλλού το κινητό, για να μη γίνει και καμιά ραδιογωνιομέτρηση και με βρούνε …».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top