Ελλάδα

Δεν δίστασαν να βεβηλώσουν και τάφους για να κλέψουν χαλκό

Ακόμη και τάφους δεν δίστασαν να βεβηλώσουν δυο μαφιόζοι που εισέβαλαν σε κοιμητήρια στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, αναζητώντας μέταλλα, κυρίως χαλκό, τα οποία θα πωλούσαν στη συνέχεια σε μάντρες ή στην μαύρη αγορά.

Αστυνομικοί της άμεσης δράσης τους συνέλαβαν, το απόγευμα της Τρίτης, με την κατηγορία ότι λίγη ώρα νωρίτερα αφαίρεσαν έντεκα ανθοστήλες, πέντε χάλκινα καντήλια και τρία τετράγωνα μαρμάρινων βάσεων από τα συγκεκριμένα κοιμητήρια, όπου προκάλεσαν και διάφορες φθορές. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ακόμη το Ι.Χ. αυτοκίνητο με το οποίο οι συλληφθέντες επιχείρησαν να διαφύγουν.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία ανακοίνωσε την εξιχνίαση κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές ρεύματος σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, με τη προκληθείσα ζημία να προσεγγίζει συνολικά τις 26.000 ευρώ.

Ως δράστες κατηγορούνται έξι άτομα, 23 έως 36 ετών, που, σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία, τον περασμένο μήνα, δρώντας με διαφορετικές συνθέσεις αφαίρεσαν ποσότητες χαλκού από μετασχηματιστές της ΔΕΗ. Συνολικά πρόκειται για τέσσερις περιπτώσεις κλοπών, τρεις στη Θεσσαλονίκη και μία στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι ίδιοι κατηγορούμενοι εμπλέκονται και σε τρεις κλοπές αυτοκινήτων κατά το ίδιο διάστημα από τις συγκεκριμένες περιοχές.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top