Διεθνή

Διαψεύδει τα περί νέας διάσκεψης για το Κυπριακό ο Αναστασιάδης

Από δημοσιεύματα εφημερίδων πληροφορήθηκε τα περί νέας διάσκεψης στη Γενεύη για το Κυπριακό ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος το απόγευμα επέστρεψε από το εξωτερικό, όπως αναφέρει σε αποψινή γραπτή δήλωση ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Το εάν και κατά πόσο, επισημαίνεται στη δήλωση, θα υπάρξει μια ανάλογη εξέλιξη «είναι κάτι που θα εξαρτηθεί απολύτως από την πρόοδο που θα παρουσιαστεί στον εν εξελίξει διάλογο».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, φαίνεται να μεθοδεύεται νέα διάσκεψη για το Κυπριακό πριν από το τέλος Ιουλίου για να «παγώσουν» οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη δήλωση του, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης επαναλαμβάνει με έμφαση πως ο εν εξελίξει διάλογος για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος «δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να επηρεάσει την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ως εκ τούτου, προστίθεται, οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας «θα υλοποιηθούν με βάση το συμφωνημένο πρόγραμμα», που έχει υπογραφεί μεταξύ του κράτους και των εταιρειών που έχουν αδειοδοτηθεί στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Στη δήλωση επισημαίνεται ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν θα πάψει με αποφασιστικότητα να διαπραγματεύεται «προκειμένου να εξευρεθεί όχι η όποια λύση, αλλά να επιτευχθεί συμφωνία που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα λειτουργικό, βιώσιμο, ευρωπαϊκό κράτος που θα σέβεται τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το διεθνές δίκαιο».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top