Ελλάδα

Εισαγγελικές πηγές: Ουδέποτε συνελήφθη ο Φιλιππάκης

Ουδέποτε συνελήφθη ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Φιλιππάκης, αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, καθώς στην παραγγελία του εισαγγελικού λειτουργού δεν τίθεται ζήτημα αυτόφωρης διαδικασίας. Νωρίτερα, στον λογαριασμό του κ. Φιλιππάκη στο Facebookο είχε δημοσιευτεί το εξής μήνυμα: «Μόλις με συνέλαβαν».

Παράλληλα, σε δήλωσή του ο συνήγορος του Γ. Φιλιππάκη, Γιάγκος Λαμπίρης αναφέρει: «Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο FACEBOOK στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη. Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει».

Σημειώνεται ότι αναρτήσεις, σχόλια και απειλές στο social media κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή καταγγελία του κ. Στουρνάρα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα που αφορούσε τα επίμαχα σχόλια και κυρίως την ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ κ. Φιλιππάκη, στο Facebook, στην οποία μεταξύ άλλων έγραψε:

«Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα». Ο υπουργός διαβίβασε την καταγγελία στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία, με τη σειρά της σχημάτισε δικογραφία την οποία απέστειλε στον εισαγγελέα υπηρεσίας.

Στη συνέχεια ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία θα διενεργηθεί από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top