Πολιτική

Θεοδωράκης: Νέο ρεκόρ κουτοπονηριάς ΣΥΡΙΖΑ

Με μια ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζει την προσπάθεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσουν διάταξη του μνημονίου που ψήφισαν πριν μια εβδομάδα.

Η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και αφορά την κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση, αποσαφηνίζεται ότι η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων και σε καμία περίπτωση της τριμελούς επιτροπής της παραγράφου 9 του άρθρου 56 του ν. 4472/2017 {σ.σ. νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο οποίος προβλέπει ότι για τη νομιμότητα καταγγελίας σύμβασης αποφαίνεται επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν πρωτοδίκες και εκπρόσωπος της ΟΙΕΛΕ, (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος)}.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας οι προτείνοντες βουλευτές αναφέρουν ότι τα πειθαρχικά παραπτώματα αφενός δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών, αφετέρου αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων.

«Νέο ρεκόρ κουτοπονηριάς ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίζεις το μνημόνιο και μετά το καταργείς με τροπολογίες! Και η καρέκλα ολόκληρη και η “επανάσταση” χορτάτη», έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top