Ελλάδα

Κατερίνα Περιστέρη: Έβαλαν τον φύλακα να μου απαγορεύσει την είσοδο στην Αμφίπολη

Απογοητευμένη από τη συμπεριφορά του Υπουργείου Πολιτισμού, είναι η Κατερίνα Περιστέρη η αρχαιολόγος που έγινε γνωστή διεθνώς από τις ανασκαφές της στην Αμφίπολη. «Σ’ αυτό το σημείο έφτασε η μικροψυχία τους, να βάλουν τον φύλακα να μου απαγορεύσει την είσοδο, σε ποιον, σε μένα, και πού, στον χώρο που μετρώ εκατοντάδες ξενύχτια», λέει η αρχαιολόγος στο thessnews.gr.

«Αλλά φυσικά δεν τους πέρασε! Βρήκα τρόπο και μπήκα! Και θα μπαίνω όποτε είναι αναγκαίο! Όχι επειδή αισθάνομαι ότι αυτός ο χώρος μου ανήκει! Δεν ανήκει ούτε σε εμένα ούτε σε οποιονδήποτε άλλον περαστικό, ανήκει στον ελληνισμό! Νομίζω ότι η εικόνα αυτή αποτελεί μία ακόμη ακριβή περιγραφή της κατάντιας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, στο έδαφος της οποίας κατοικούν άνθρωποι που δεν είναι άξιοι να αναγνωρίσουν προσπάθειες, αγώνες, αγωνίες και επιστημονικές διαδρομές… Θα μου πείτε, αυτό είναι κάτι νέο;», αναφέρει.

Η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη μιλά με πικρία για τη στάση «ορισμένων παραγόντων» του Υπουργείου Πολιτισμού.

Μίλησαν για συλημένο χώρο, θέλοντας να μειώσουν τη σημασία του. Έκαναν τα πάντα για να υποβαθμίσουν τη σπουδαιότητα…
«Γιατί άραγε;», ρωτάμε την αρχαιολόγο. «Δεν ξέρω, ρωτήστε τους», μας απαντά με φανερή τη διάθεσή της να μείνει μακριά από την αντιπαράθεση, ή καλύτερα την πολεμική που έχει ξεσπάσει εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top