Πολιτική

Κουρουμπλής: Η κρίση θα είχε αποφευχθεί εάν η τεχνολογία είχε χρησιμοποιηθεί έγκαιρα

«Η κρίση θα είχε αποφευχθεί εάν η τεχνολογία είχε χρησιμοποιηθεί έγκαιρα» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο του δεύτερου ετήσιου συνεδρίου για τις «έξυπνες πόλεις» και τους «ψηφιακούς πολίτες» που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αθήνα.

Όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής, «η αυτοδιοίκηση οφείλει να αφομοιώσει με γρήγορο ρυθμό τις νέες τεχνολογίες» επισημαίνοντας, το «κενό στη διαλειτουργία των υπηρεσιών του δημοσίου».

Για τον «έξυπνο» τουρισμό και τους «έξυπνους» προορισμούς έκανε λόγο η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ως βασικές προτεραιότητες του υπουργείου.

Όπως είπε, με βάση επίσημα στοιχεία, δημιουργήθηκαν 125.000 νέες θέσεις εργασίας το πρώτο τετράμηνο του 2017, λόγω της αύξησης του τουρισμού, ο οποίος διανύει το δεύτερο έτος με ρεκόρ αφίξεων, τόνισε η κ. Κουντουρά, επισημαίνοντας ότι στρατηγικός στόχος του υπουργείου είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, οι νέες αγορές όπως η Κίνα, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων. Η κ. Κουντουρά επεσήμανε την αξία των νέων τεχνολογιών προκειμένου να προστατευτεί το τουριστικό μας προϊόν.

Από την πλευρά της, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, έκανε λόγο για έναν «διμέτωπο αγώνα, βελτίωσης της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, καθώς και της βελτίωσης της ποιότητας υπηρεσιών προς τους πολίτες». «Οφείλουμε να ανατάξουμε τον τόπο, με αιχμή του δόρατος τις νέες τεχνολογίες», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η χώρα αντιμετωπίζει σημαντική υστέρηση που προστίθεται στην κρίση χρέους». «Επιβάλλεται ένας νέος τρόπος άσκησης διοίκησης», προκειμένου όπως είπε, «να υπερφαλαγγίσουμε χρόνιες παθογένειες και παλαιωμένες νοοτροπίες».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top