Πολιτική

Μαξίμου: Να σεβαστεί ο Μητσοτάκης τους μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να σεβαστεί τους χιλιάδες μαθητές που καλούνται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και να μην παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος τους», τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε σχόλιό του με αφορμή τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ.

Σημειώνει ότι «ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος: “Βασικός σχεδιασμός είναι η περαιτέρω ενίσχυση του δημόσιου σχολείου, η αναβάθμιση του Λυκείου, η ομαλοποίηση -επιτρέψτε μου τον όρο- της δοκιμασίας των εξετάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από τη μεταρρύθμιση της διαδικασίας ώστε να ενισχύσουμε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου και να δώσουμε χώρο και αξία στο Λύκειο”».

Επισημαίνει επιπλέον, ότι ο πρωθυπουργός τόνισε πως «μέσα στο καλοκαίρι» θα γίνουν γνωστές οι τελικές αποφάσεις για τις πανελλαδικές, καθώς «θέλουμε να σεβαστούμε μια διαδικασία η οποία είναι μπροστά μας, που είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις».

«Ο κ. Μητσοτάκης» υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «οφείλει να προετοιμαστεί και να έχει προτάσεις για ένα “ποιοτικό δημόσιο σχολείο” -εκτός και αν έχει επιλέξει να στηρίξει το “πάρεργο των φροντιστηρίων”».

Απαντώντας στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει:

«Ας μην προκαλούν άλλο τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Χθες, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την κατάργηση των Πανελληνίων Εξετάσεων και σήμερα ο Υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι δεν ξέρει πως θα μπαίνουν τα παιδιά στα Πανεπιστήμια ύστερα από 3 χρόνια.

Η προχειρότητα, η ανευθυνότητα και η δημαγωγία τους ξεπερνά κάθε όριο».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top