Πολιτική

Μητσοτάκης: Με τι θα αντικαταστήσει τις Πανελλαδικές ο Τσίπρας;

Για νέες πτυχές του “τέταρτου μνημονίου” που αποκαλύπτονται κάθε ώρα και επιφέρουν νέα βάρη για τους πολίτες, πέρα από τη μείωση του αφορολογήτου και τις περικοπές συντάξεων, έκανε λόγο σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Δραματική αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια. Μειώσεις επιδομάτων και καταργήσεις φοροαπαλλαγών. Ενώ παρίσταναν ότι δεν δέχονταν τις ομαδικές απολύσεις, τώρα υπογράφουν πρόθυμα τις σχετικές ρυθμίσεις”, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα “προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση ανοίγοντας άλλα ζητήματα, αλλά πάντα χωρίς σχέδιο και κυρίως χωρίς καμία προετοιμασία”.

“Όπως έλεγε κάποτε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα σκίσει τα Μνημόνια, έτσι τώρα αφήνει να εννοηθεί ότι θα καταργήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις”, σχολίασε και διερωτήθηκε: “Με ποιο σύστημα θα τις αντικαταστήσει; Σε ποιες πανεπιστημιακές αίθουσες θα μπουν οι φοιτητές, με τι βιβλία και καθηγητές; Ανεύθυνα και επιπόλαια παίζει με την αγωνία των νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως αντιμετωπίζει την Παιδεία με ευθύνη και ευαισθησία ως εθνικό θέμα, υπογραμμίζοντας πως “οφείλουμε να επενδύσουμε σε αυτήν, στηρίζοντας τους εκπαιδευτικούς, που αποτελούν κεφάλαιο για τη χώρα, ώστε να δώσουν ορμή στους μαθητές. Συνδέοντας την εκπαίδευση με την απασχόληση, για να βρουν κεφάλαια τα πανεπιστήμια, αλλά και για να βρουν μετά δουλειές οι απόφοιτοι. Αξιοποιώντας τις νέες δεξιότητες της ψηφιακής εποχής. Ενισχύοντας την ελευθερία και αυτονομία κάθε εκπαιδευτικής μονάδας”.

Το σχέδιο της ΝΔ, πρόσθεσε, είναι συγκεκριμένο και τολμηρό, και θα έρθει σύντομα σε δημόσιο διάλογο γιατί η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

“Οι νέοι μας αξίζουν την ελπίδα της αλήθειας. Αξίζουν ένα καλύτερο αύριο. Μπορούμε να το δημιουργήσουμε”, κατέληξε.

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top