Αθλητισμός

Μουρίνιο: Θα ανταλλάζαμε την κούπα με τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν

Παγωμάρα επικρατούσε στις τάξεις των οπαδών της Γιουνάιτεντ τόσο πριν την έναρξη όσο και κατά τη διάρκεια του τελικού του Europa League στη Στοκχόλμη. Κάτι απόλυτα λογικό, αναλογιζόμενος κανείς ότι το Μάντσεστερ ήταν ακόμη συγκλονισμένο από το τρομοκρατικό χτύπημα σε συναυλία που έγινε στη βρετανική πόλη και είχες ως αποτέλεσμα των θάνατο 22 ανθρώπων.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο κατανοούσε πλήρως το κλίμα και οι δηλώσεις του μετά την κατάκτηση της κούπας από την ομάδα του, που έφτιαξε λίγο το κέφι στους υποστηρικτές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι ενδεικτικές:

«Σημαίνει πολλά για εμένα, για την ομάδα, για τα παιδιά και τους οπαδούς. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Για αυτό δεν θέλαμε να δώσουμε συνέντευξη Τύπου χθες. Έπρεπε να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για να κάνουμε τη δουλειά μας και να προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε τα γεγονότα που, προφανώς, είναι πολύ πιο σημαντικά από τη δουλειά μας. Ο κόσμος προχωράει, δεν σταματάει και εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει», σημείωσε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Και συνέχισε: «Αν μπορούσαμε, θα αλλάζαμε τις ζωές των ανθρώπων με αυτή την κούπα αμέσως, δεν θα το σκεφτόμασταν δεύτερη φορά. Μπορεί αυτό το τρόπαιο να κάνει την πόλη του Μάντσεστερ λίγο πιο χαρούμενη; Ίσως, αλλά εμείς απλά ήρθαμε να κάνουμε τη δουλειά μας».

Comments

Δημοφιλέστερα


To Top